Zwart Psylliumzaad Vlozaad (Psylli nigrum Sem., Plantago afra)

Zwart Psylliumzaad met een neutrale smaak voor minder hongergevoel.

Meer details

Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

Productbeoordelingen

Niemand heeft nog een beoordeling bij mij geplaatst.
Ben jij de eerste?

Schrijf een review!

Bij aanschaf van dit product krijg je in totaal 56 spaarpunten. Je winkelwagen bevat een totaal aan 56 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een waardebon van € 1,68.


€ 1,85

Productinformatie

Zwart psylliumzaad of vlozaad kopen? Laat je verrassen door zwart psylliumzaad van Evans & Watson! Gedurende de groei wordt de plant in staat gesteld de volledige voedingswaarde van de zaden te ontwikkelen. Zwart psylliumzaad is rijk aan vezels. De belangrijkste eigenschap van zwart psylliumzaad of zwarte vlozaad is de zwelkracht wat je hongergevoel verminderd en zorgt dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Ook helpt zwart psylliumzaad om de ontlasting zachter te maken bij aambeien. Zwart vlozaad past verder in een cholesterolverlagend dieet.

Zwart psylliumzaad geeft een minder slijmerig gevoel in je mond dan psyllium husk. Van zwart psylliumzaad moet wel 3 keer zoveel gebruikt worden als van psyllium husk om hetzelfde resultaat te bereiken. Psyllium husk bevat 3 keer zoveel vezels als psyllium zaad.

Ons zwart psylliumzaad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding zwart Psylliumzaad

  • 1 eetlepel zwart psylliumzaad
  • 300 ml koud water, melk of sap
  • Direct op drinken

Maximaal 2 eetlepels per dag.

Voorkom kauwen of kneuzen van zwart vlozaad. Door kneuzing van de zaden kan een chemische stof vrijkomen die zich in de nieren nestelt. Zwart psylliumzaad kan 30-60 minuten na de maaltijd of andere medicijnen ingenomen worden.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumzaad, omdat psylliumzaad vocht opneemt waardoor ze opzwellen. Het niet voldoende gebruik van water kan leiden tot stikken of blokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 7 gram blond psylliumzaad. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van psylliumzaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over psylliumzaad zwart vlozaad - psylli nigrum sem., plantago psyllium, plantago afra

Psyllium is de naam voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago psyllium staat bekend als zwart psylliumzaad, donkere psyllium, Franse of Spaanse psyllium, plantago afra of plantagp arenaria en is afkomstig van de zandweegbree – Plantago arenaria. Plantago ovata is blond psyllium.

Zwart vlozaad is een kruid dat over de hele wereld is te vinden. De plant heeft zich verspreid tijdens de kolonisatie van de nieuwe wereld en kreeg de bijnaam ´Englishman´s foot´ oftewel ´voetspoor van de blanke´ bij de Indianen. Zwart psylliumzaad wordt gebruikt om als geneeskrachtig kruid. Let op: zwart vlozaad is niet hetzelfe als andere psyllium, zoals blond vlozaad. Zwart psyullium zaad komt van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de laxerende werking van vlozaad bekend. De soort komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië en komt sinds ongeveer 1900 in Nederland voor.

Vlozaad wordt vooral verbouwd in India en Pakistan. De bladeren van de plant zijn groen en vormen een rozet. De bladeren zijn lang en smal. De vlozaad bloeit meestal van januari tot april met witgele bloemetjes. In de doosvrucht zitten de zaden, variërend van blond vlozaad tot zwart vlozaad. Na de oogst wordt het zwart psylliumzaad zorgvuldig schoongemaakt om al het overtollige materiaal te verwijderen. Er wordt geen additieven aan toegevoegd. Zo weet je dat onze psylliumzaden zwart onbewerkt en puur bij jou komen.

Zwart vlozaad kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt, kwark of saus. Ook kan psylliumzaad gebruikt worden als bindmiddel. Verder geeft zwart psylliumzaad een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid van brood. Ook is zwart vlozaad goed te mixen met een eiwit shake.

Plantago afra semen oftewel zwart vlozaad kent veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Zwart vlozaad plantago afra semen – staat ook bekend als Plantago afra L., Plantago indica L., Plantago ovata Forsk., Plantago asiatica L., zwart psylliumzaad, psylliumzaad, psyllium seed, plantain seed, flea seed, Flohsamen, semences de psyllium, plantago seed, zwart psyllium, donkere psyllium, Franse psyllium, Spaanse psyllium, plantago arenaria, zandweegbree zaad, Plantago psyllium, Plantago scabra, Plantago ramosa, Plantago indica, sânweversblêd, branched plantain, Sand Plantain, Plantain des sables, Sand-Wegerich, Brown Psyllium, Dietary Fiber, Fibre Alimentaire, Fleaseed, Fleawort, French Psyllium, Graine de Psyllium, Herbe aux Puces, Œil-de-Chien, Plantain, Plantago psyllium, Plantain, Plantain Pucier, Psyllion, Psyllios, Psyllium, Psyllium afra, Psyllium arenaria, Psyllium Brun, Psyllium d’Espagne, Psyllium indica, Psyllium Noir, Psyllium Seed, Pucière, Pucilaire, Spanish Psyllium en Zaragatona.

Zwart psylliumzaad Gezond? Gezondheidsvoordelen & zwart vlozaad werking

Ideaal voor het toevoegen van extra vezels aan je voedingspatroon. Zwart psylliumzaad helpt om de ontlasting zachter te maken waardoor de stoelgang verbeterd, handig bij bijvoorbeeld aambeien of harde ontlasting. Daarnaast zorgt psyllium zaad dat je minder hongergevoel hebt en dat je sneller verzadigd bent. Ook helpt psyllium zaad om je darmen schoon te houden en werkt het cholesterolverlagend.

Zwart psyllium wordt bijvoorbeeld gebruikt voor chronische constipatie en voor het verzachten van de stoelgang, handig zoals bij aambeien, wondjes bij de anus, medische ingrepen en zwangerschap. Het wordt verder gebruikt bij diarree, dysenterie, Prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en het verminderen van hoge cholesterol. Zwart psyllium is in feite een volumevergrotend laxeermiddel wat mogelijk helpt bij constipatie, diarree en prikkelbaredarmsyndroom (PDS).  Zwart psyllium zorgt er namelijk voor dat meer water wordt vastgehouden en daarbij de ontlasting opzwelt. Ze vergroten het volume van de ontlasting, wat de darmen stimuleert tot activiteit. Zwart psylliumzaad verhoogt ook de verwijdering van cholesterol uit het lichaam voordat het kan worden opgenomen in het bloed. Conclusie, is zwart vlozaad gezond? Zeker weten!

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je zwart psylliumzaad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Zwart vlozaad is effectief bij constipatie. Zwart vlozaad werkt als een laxeermiddel en verminderd constipatie. Kan tevens helpen bij hoog cholesterol.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van  psylliumzaad, omdat vlozaad vocht opneemt waardoor deze opzwelt in de darmen.

Gebruik zwart psylliumzaad niet als je problemen ervaart met slikken. Zwart psylliumzaad kan de kans op verstikking vergroten.

Zwart psylliumzaad kan gasvorming, buikpijn, diarree, verstopping en misselijkheid veroorzaken. Sommige mensen ervaren een allergische reactie op zwart psylliumzaad, met verkoudheidssymptomen, dikke ogen en astmaklachten als  gevolg. Bij veelvuldige aanraking of langdurig gebruik kan men alsnog extra gevoelig worden.

Stop met gebruik van zwart psylliumzaad en zoek meteen medische hulp wanneer de volgende symptomen zich tonen: rood worden, spoeling, hevige jeuk, kortademigheid, piepende ademhaling, opzwellen van gezicht of lichaam, borst en dichte keel of verlies van bewustzijn.

Gebruik van zwart vlozaad is niet zonder gevaar. Zwart psylliumzaad bevat een stof die schade aan de nieren kan veroorzaken.

Zwart psylliumzaad is niet zonder gevaar wanneer ingekomen met te weinig water. Wees er zeker van dat zwart vlozaad wordt ingenomen met voldoende water. Er bestaat anders kans op verstikking.

Voor kinderen (6-12 jaar) max. 1 eetlepel per dag gebruiken.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Biologisch Nee
Hoeveelheid 5 tl
Temperatuur water 100 C
Drinkadvies Verwerken in gerechten
Ingredienten Zwart psylliumzaad heel (Psylli nigrum Sem.)
Cafeine Nee
Staat Nieuw

Beoordelingen

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven !

Een Evans & Watson product

Evans & Watson is na een bezoekje van de oprichter aan Londen en de ontdekking van losse thee melanges in 2011 opgericht. Met de visie dat iedereen zijn of haar eigen favoriete theemelange zou moeten kunnen drinken, zonder dat je hiervoor enige ervaring nodig bent met losse thee. Met deze visie is de basis van het huidige bedrijf gelegd. Sinds de oprichting zijn enorme stappen gezet om Evans & Watson Tea Company te ontwikkelen en is het bedrijf uitgegroeid tot een online theewinkel van formaat met een uitgebreid aanbod van losse thee, accessoires, theepotten, thee-eieren en bedienen we dagelijks honderden klanten door heel Europa. Hiernaast biedt Evans & Watson het volledige assortiment aan bij speciaalzaken, theetuinen en andere zakelijke klanten. Voordelig en snel op de zaak!

Meer producten?

Bekijk meer vergelijkbare producten of varianten van hetzelfde product

Onze thee verpakking

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

  • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
  • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
  • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bezorgwijze & kosten

Jouw plezier, onze levering

Tijdens het winkelen weet je bij Evans & Watson altijd waar je aan toe bent. In je winkelwagen kun je bijvoorbeld altijd de verzendkosten zien en bepaal je zelf de dag van verzenden. Hiernaast houden we je volledig via e-mail op de hoogte van de verzendstatus van je bestelling. Zo bepaal je zelf de dag van levering en ben je altijd op de hoogte!

Bij Evans & Watson kun je kiezen om je producten thuis te laten bezorgen door PostNL of om deze zonder extra kosten af te halen bij een PakjeGemak aangesloten postkantoor. Bestel je meerdere producten, dan wordt de langste levertijd aangehouden.

Verzendkosten Nederland
Voor bestellingen boven € 29,- worden vanzelfsprekend geen verzendkosten gerekend. Voor bestellingen met een orderwaarde kleiner dan € 30,- bedragen de verzendkosten € 3,84 of 5,50.

Verzendkosten België & Duitsland
Voor te leveren bestellingen naar België en Duitsland geldt dat we boven € 39,- geen verzendkosten rekenen. Bij bestellingen kleiner dan dit bedragen de verzendkosten € 9,25.

Verzendkosten andere landen EU
Naast bovenstaande landen versturen we graag via PostNL je bestelling naar Denemarken, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland. Voor elk land geldt eigen verzendkosten. Verzendkosten beginnen bij € 13,-. In veel gevallen versturen we ook hier al gratis vanaf € 49,-! Meer informatie is te vinden op de pagina verzendkosten.

Levertijd

Volgende dag in huis?

Evansnwatson.nl streeft naar een snelle levering van onze losse thee en thee accessoires. De te verwachten levertijd wordt vermeld op elke productpagina in een groene balk. Indien een product een langere levertijd heeft wordt er een verwachte leverweek weergegeven. Neem bij vragen contact op via het contactformulier.

Betalen

6 betaalopties

Op www.evansnwatson.nl kun je direct online betalen via iDeal, Mistercash, Paypal (Mastercard, Visa, Maestro), ING HomePay, E-Acceptgiro of een handmatige overboeking. Tijdens het bestelproces kun je een selectie maken uit een betaaloptie die van toepassing is op jouw bestelling. Gaat er iets mis tijdens betaling, neem dan contact met ons op zodat we je kunnen helpen.

Retouren

Retourneren van producten

Als je niet tevreden bent met je bestelling, om welke reden dan ook, bieden we je de eerste 14 dagen na het ontvangst van de volledige bestelling het recht om je te beroepen op je herroepingsrecht. Retourneer het product naar ons en we storten het volledige aankoopbedrag direct terug. Alleen aangemelde retourneringen worden in behandeling genomen, wat via Mijn account is te regelen. Neem bij vragen altijd contact met ons.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug