Catalogus

Cafeine
Land
Biologisch

Nieuwe producten

 Er zijn 4 producten

Pu Erh

 • Tonen
 • Melange van Pu Erh zwarte thee stukjes citroen en korenbloembloesem.

  Melange van Pu Erh zwarte thee stukjes citroen en korenbloembloesem.

  € 3,25
 • Unieke stijl thee met geroemde aardse smaak.

  Unieke stijl thee met geroemde aardse smaak.

  € 2,05
 • Uitzonderlijk zachte boterachtige tuocha geeft rijke zoete aardachtige smaak.

  Uitzonderlijk zachte boterachtige tuocha geeft rijke zoete...

  € 3,00
1 - 4 van 4 producten

Pu Erh thee is postgefermenteerde thee, vernoemd naar een stadje in de provincie Yunnan genaamd Pu-Erh. Pu Erh is een theesoort die fermentatie in de open lucht is ondergaan. Dit proces kan van enkele maanden tot jaren duren. De thee kleurt donker en kent aardse 'mellow' smaaktonen. De theesoort staat bekend om een vol mondgevoel en nasmaak.

In China is Pu Erh bekend als donkere of zwarte thee en wordt in een grote verscheidenheid aan vormen geproduceerd. Pu-Erh staat het meest bekend om haar bijzondere werkingen en is ook populair in Azië vanwege de vetverbrandende eigenschap en wordt dikwijls na de maaltijd gedronken. Een ander bijzondere eigenschap van Pu Erh is dat deze alleen maar beter en kostbaarder wordt hoe langer deze bewaard wordt. Pu Erh begint vaak als gewone groene thee of gedeeltelijk geoxideerde oolong-achtige thee. De thee wordt onder strikt gecontroleerde factoren, oa. temperatuur en luchtvochtigheid, toegestaan om verder te fermenteren.

Bereiding van Pu Erh
Om Pu Erh te breken begin je altijd aan de zijkant van de thee. Gebruik een Pu Erh mes of bijvoorbeeld een brievenopener. Steek het mes in de rand van de cake. Voorzichtig wrik je het op en neer totdat de thee los komt. Pak ongeveer 5 tot 7 gram en zet hem in Yixing theepot of Gaiwan. Giet kokend water op en was de bladeren gedurende ongeveer 5-10 seconden (2 keer wassen kan ook, bij bijvoorbeeld hele oude of RAW Pu Erh). Vul opnieuw de theepot, wacht 20 seconden voor de eerste zet. Experimenteer hierna met de trektijd, eerst zal de thee meer smaak afgeven, daarna zijn vaak langere trektijden nodig.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug