Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
kamille-small
  • kamille-small
  • kamille-small
  • kamille-small

Echte Kamillethee Gesneden (Matricaria recutita)

€ 2,90

Zachte en zonnige smaak rustgevend en voor het verzachten van de keel.

Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 1 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Dit product geeft recht op maximaal 131 spaarpunten. Aan je winkelwagen kan maximaal 131 punten toegevoegd worden die omgezet kunnen worden in een korting van € 3.93.


  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Gratis sample & spaarpunten
  • Niet goed, geld terug
  • Kies je eigen bezorgmoment

Kamillethee kopen? Laat je verrassen door de kamillethee van Evans & Watson! Al ver voor onze jaartelling waren de geneeskrachtige eigenschappen van kamille bekend. De echte kamille plant is sterk aromatisch en heeft een heerlijke zachte en zonnige smaak. Roomse kamille daarentegen is bitterder. Kamillethee heeft een ontstekingsremmende werking, kalmeert en ontspant. Daarnaast helpt het bij spijsverteringsklachten, tegen misselijkheid en bevordert het de nachtrust. Ook verlicht kamille menstruatieklachten. De bloemen van echte kamille zijn rijk aan etherische olie. Zodra de bloemen worden overgoten met kokend water komen de ontstekingsremmers vrij. De kamillebloemen hebben een reinigende en kalmerende invloed op het maag-darmstelsel (maag, maagzuur en darmen) en helpen in de vorm van kamillethee bij buikpijn en om mee te gorgelen bij keelpijn. Ook is het een ontstekingsremmend middel tegen oog-, neus- en oorontstekingen.

Gedroogde kamille - matricaria recutita - is een zeer toegankelijk kruid geschikt voor alle leeftijden.

Onze kamille thee kopen is alleen van farmaceutische kwaliteit. Hierdoor krijg je een zuivere kamille met actieve inhoudsstoffen voor een optimale werking. Onze kamille is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - kamillethee maken

  • 1-2 theelepels gedroogde kamille
  • 300 ml kokend water
  • 5-8 minuten laten trekken

Tip: Bij de juiste dosering kan kamillethee van gedroogde kamille geen kwaad. Bij langdurig gebruik is voorzichtigheid geboden wissel af met andere thee.

Meer over Kamille (Matricaria recutita, Matricaria chamomilla)
In het jaar 1987 werd kamille - matricaria recutita / matricaria chamomilla - uitgeroepen tot geneeskrachtige plant van het jaar in Duitsland. Maar al ver voor onze jaartelling waren de geneeskrachtige eigenschappen van kamille bekend. Zo was kamille bij de oude Egyptenaren al een gewaardeerd kruid. Dit onderschreven ook de Griekse artsen, die kamille - matricaria recutita / matricaria chamomilla - voorschreven bij koorts en vrouwenziekten. De echte kamille is afkomstig uit de Hecates tuin. Hier droeg men Kamille bij zich omdat men hierdoor beschermd was tegen hekserij.

Echte kamille wordt op grote schaal verbouwd in Hongarije en Oost-Europa, maar kan in heel Europa verbouwd worden. Kamille groeit op kalkarme, voedselrijke leemgrond het beste, maar is niet veel nodig. Je ziet de kamille dan ook in heel Europa terug in het wild, bijvoorbeeld in bermen langs de weg.

Kamille dankt zijn naam aan de appelgeur, namelijk van het Griekse woord “Grondappel”. De Latijnse naam ‘Matericaria’, ook wel moederkruid genoemd, verwijst naar ‘moeder’ en ‘zorg’. Dit is ook hoe kamille bekend staat, als kruid welke liefde, warmte en licht biedt.

De echte kamille - matricaria recutita - heeft dubbel of driedubbel geveerde bladeren met spitse punten. Het hoofd van de plant bestaat uit een heldergele buisbloem met een krans van witte lintbloemen. De krans van witte lintbloemen gaat aan het einde van de bloei hangen. De plant wordt rond de 20-50 cm hoog. De bloeiperiode is van mei t/m september.

Kamille kan in diverse vormen gebruikt worden. De kamillebloemen worden veelal als gedroogde kamille gebruikt om kamille thee van te bereiden. Daarnaast worden de etherische oliën van de plant gebruikt. Bijvoorbeeld om te inhaleren om astma te verlichten of slapeloosheid tegen te gaan. Daarnaast kan kamille ook toegevoegd worden aan shampoo om de haarkleur te beïnvloeden. Daarnaast kan kamille gebruikt worden voor het bereiden van soep en kan het een heerlijke geur en smaak toevoegen aan je standaard cake of koekjesrecept.

Kamille gezond? Gezondheidsvoordelen van een rustgevende thee
Kamille is goed voor... tsja, het is echt een duizendpoot wat betreft zijn werking. Kamille ontspant en werkt antibacterieel. Zo helpt kamille bij maag- en darmkrampen en buikpijn, bevordert kamille het spijsverteringsstelsel, helpt het bij winderigheid en diarree en kan het gebruikt worden voor het spoelen van de ogen. Ook helpt kamille bij vrouwenkwalen als de overgang en menstruatieklachten. Daarnaast werkt kamille rustgevend, waardoor deze helpt bij stress en vermoeidheid. De rustgevende werking van kamille maakt het ook zeer geschikt voor meditatie en ontspanningsoefeningen. Verder werkt kamille bij kiespijn en tandvleesontstekingen. Tevens helpt kamille bij infecties, als de beginstadia van koorts en oog-, oor- en mondinfecties. Daarnaast helpt kamille bij huidinfecties als acne en eczeem. Kamille helpt ook bij blaasproblemen en kan de symptomen van reuma en jicht verlichten. Dus is kamille gezond? Wij denken van wel!

Kamille is zeer geschikt voor kinderen, bijvoorbeeld bij buikpijn of voor de rustgevende werking. Door de milde smaak, vinden kinderen kamille over het algemeen ook erg lekker.

Kamille - matricaria recutita - bevat onder andere vitamine A, B en C.

De gezondheidsvoordelen gerelateerd aan oa de urinewegen, aandoeningen aan de luchtwegen en metabolisme geldt dat de werking ontstaat bij 3 koppen kamillethee per dag. Voor medisch advies, raadpleeg een arts.

Matricaria recutita L. oftewel echte kamille kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door de vele wetenschappers en de niet altijd even duidelijke beschrijvingen. Synoniemen van echte kamille zijn Chamomilla chamomilla (L.), maar ook Chamaemelum chamomilla (L.), Chrysanthemum chamomilla (L.), Chamomilla vulgaris, Chamomilla recutita (L.), Matricaria chamomilla L. var. recutita (L.), Matricaria suaveolens L. nom. superfl., Chrysanthemum suaveolens (L.) en Matricaria chamomilla. Los van de wetenschap, mensen hebben dezelfde plant ook verschillende namen gegeven – streek tot streek verschillend. Echte Kamille - matricaria recutita – staat ook bekend als Duitse kamille, German Chamomille, kleine kamille, aplene, kamomille, stinkbloemen, Matricaria chamomilla L. en ten slotte Kamomille.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je gedroogde echte kamillethee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Grote hoeveelheden kamille kunnen misselijkheid veroorzaken. Bij langdurig gebruik is voorzichtigheid geboden. Sommige mensen reageren allergisch op kamille. Er is geen eenduidig advies over het gebruik van kamille tijdens de zwangerschap. Raadpleeg hiervoor altijd je arts. 

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Mild en Zoet
Moment
Middagthee
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
5-8 min.
Temperatuur water
100 C
Drinkadvies
Geschikt voor gehele dag. Bijzonder lekker voor het slapen gaan
Ingredienten
Kamille (Camomille allemande)
Kenmerken
Heerlijke zachte en zonnige smaak
Tijdstip
Theetijd en avond
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Zoet bloemig
 Reviews
Door op  29 Mar 2018 (Echte Kamillethee Gesneden (Matricaria recutita)) :
(5/5

Beschrijving zegt het allemaal

Zachte thee met een ietwat zoete smaak. Wel moeilijk te zetten, thee moet echt 'zwemmen', leent zich iets minder om in een zakje te doen.