Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)

Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 12
 • Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 9
 • Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 10
 • Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 11
 • Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense) Kruidenthee Evans & Watson - 12
Productnummer: T-00820

Heermoesthee heeft een licht grassige, verfrissende smaak.

€ 2,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 10 beoordeling(en) - 8 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Heermoesthee kopen? Laat je verrassen door de heermoesthee van Evans & Watson! Heermoesthee heeft een licht grassige, verfrissende smaak. Ons gedroogde heermoes kruid is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – heermoes thee maken

 • 2 theelepels gedroogde heermoes
 • Kneus de heermoes licht
 • 300 ml kokend water
 • 15 minuten laten trekken

Maximaal 3 koppen per dag.

Meer over heermoes - equisetum arvense

Heermoes - equisetum arvense - komt van oorsprong uit Europa. Equisetum verwijst naar paardestaart wat verwijst naar de vorm van de heermoes wat doet denken aan een staart. Hierdoor wordt heermoes in Nederland ook wel paardestaart of kattestaart genoemd. Arvense verwijst naar akker, wat verwijst naar de veelvoorkomende groeiplaats van heermoes. De Grieken en Romeinen gebruikten heermoes als voor zijn medicinale eigenschappen. 

Heermoes groeit tegenwoordig naast Europa ook in Noord-Amerika, Noord-Azië en Afrika. Heermoes is vooral te vinden op plekken in de zon of halfschaduw, in vochtige, koele gronden. De heermoes is een plant zonder bloemen en bladeren. De heermoes bestaat uit een grote stengel waaruit kleinere stengels groeien in een bocht omhoog. De heermoes is zo’n sterke plant dat deze zelfs door asfalt heen kan groeien. De heermoes wordt geoogst in de vroege zomer. Hierbij wordt de gehele stengel, zonder wortel, geoogst.

Heermoes kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Sowieso kan heermoes gebruikt worden als heermoes thee. Ook wordt het gebruikt in shampoos en in lotions. Daarnaast levert heermoes kleurstoffen voor het kleuren van stoffen in grijsgroen.

Equisetum arvense oftewel heermoes kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Heermoes – equisetum arvense – staat ook bekend als heermoes, paardestaart, kattestaart, akkerpaardestaart, akkerpaardenstaart, paardestaart kruid, unjer, roobol, equisetum arvense L., Herba equiseti, field horsetail, western horsetail, rûgebal,  prêle des champs, schachtelhalm en ackerschachtelhalm.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je gedroogde heermoesthee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Raadpleeg voor het gebruik van heermoes altijd eerst je arts wanneer je medicijnen gebruikt.

Niet gebruiken bij bloedverlies in de urine of stoelgang of bij stoornissen in de bloedstolling, raadpleeg voor het gebruik van heermoes dan altijd eerst je arts.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Heermoes kan bij dagelijkse inname in grote hoeveelheden vergiftigingsverschijnselen geven. Symptomen van vergiftiging zijn zenuwafwijkingen en een wankele achterhand.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
2 tl
Zettijd
15 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Gezoet of ongezoet. Zonder melk
Ingredienten
Heermoes
Kenmerken
Kruidenthee met licht grassige verfrissende smaak
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
Waarschuwing
Maximaal 3 koppen per dag. Raadpleeg voor het gebruik van heermoes altijd eerst je arts wanneer je medicijnen gebruikt. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  29 Jul 2022 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Uitstekend product

5 Sterren

Door op  21 Jun 2022 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Prima kwaliteit

Thee in goede orde ontvangen
Prima kwaliteit. Snelle levering.

Door op  24 Aug 2021 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

prima als altijd

Heermoes thee of ik maak er tinctuur van. Ok olie heb ik er al eens van gemaakt Het werkt goed bij stijve en pijnlijke gewrichten

Door op  05 Jun 2021 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  27 Feb 2021 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Prettig in gebruik

Prettig in gebruik deze thee. Elders vond ik 'm wel eens stoffig, dat is nu niet het geval. Ik drink het voor mijn gezondheid, niet zozeer voor de smaak

Door op  16 Sep 2020 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  27 Jul 2020 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Heerlijke thee

Ik gebruik dit product bij een detox, 3 dagen achtereen, 3 kopjes per dag. De thee is goed van smaak als ik 2 theelepels gebruik per kop. Netjes verpakt in een afsluitbare zak houdt het product lang houdbaar. Erg fijn om het zo te kunnen bewaren voor als ik het later nog eens wil doen.

Door op  26 Jun 2020 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Super!

Lekker thee service is ook goed

Door op  15 May 2020 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Lekkere thee

Eerder van de winkel gekocht maar voldoet niet aan de verwachtingen. Maar van Evans & Watson zijn de producten zoals afgebeeld op de foto's.
De smaak is heerlijk, en een heel handige afsluitklepje waardoor je ze heel mooi kunt afsluiten zodanig er altijd mooi droog blijft.
De thee is zeer kwalitatief en een zeer intense geur . Een echte aanrader

Door op  15 Jul 2019 (Heermoesthee Kruid Gesneden (Equisetum arvense)) :
(5/5

Smaakt prima, werkt goed.

Ik gebruik dit ivm zwak bindweefsel en het vasthouden van vocht. De thee smaakt goed en mild en na een aantal dagen minimaal 2 kopjes per dag houd ik duidelijk veel minder vocht vast! Dus Heermoes is een blijvertje voor mij.