Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)

Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 15
 • Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 11
 • Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 12
 • Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 13
 • Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 14
 • Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium) Kruidenthee Evans & Watson - 15
Productnummer: T-00480

Duizendblad met een vrij bittere, astringente smaak. Drink met honing, suiker of stevia.

€ 2,40
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 5 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Duizendblad thee kopen? Laat je verrassen door de duizendblad thee van Evans & Watson! Duizendblad wordt om veel verschillende redenen gebruikt. Thee van duizendblad heeft een vrij bittere astringente smaak - ergens vergelijkbaar met hop. Ons gedroogde duizendblad is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – duizendblad thee maken

 • 1 theelepel gedroogde duizendblad
 • 300 ml kokend water
 • 6-8 minuten laten trekken

Door de bittere smaak vaak verwerkt in een mengsel met bijvoorbeeld honing of munt.

Meer over Duizendblad - achillea millefolium
De duizendbladplant, ook wel bekend als achillea millefolium, is een vaste plant die groeit in gematigde streken van Noord-Amerika, Azië en Europa. De Latijnse naam van Duizendblad komt van Achilles, de Griekse held die door zijn moeder gedoopt werd in het kruid zodat hij onkwetsbaar zou worden. Helaas hield zijn moeder hem vast aan zijn hiel, waaraan hij tijdens de strijd gewond raakt. Hij behandelde deze wel met duizendblad, evenals andere krijgswonden. Millefolium verwijst naar de bladeren en betekent duizendblad. Door de jaren heen heeft de plant vele toepassingen gekend om haar gezondheidsvoordelen. Drieduizend jaar geleden bijvoorbeeld duiden de oude Grieken Duizendblad - achillea millefolium - al aan als geneeskrachtig kruid. Het schijnt dat de indianen duizendblad zelfs hebben gebruikt. Verder werd in Duitsland duizendblad gebruikt in plaats van hop om bier te brouwen.

Duizendblad is een van de veertig meest voorkomende planten in Nederland en België. Duizendblad groeit in weilanden, bermen en niet te droog grasland. Duizendblad heeft fijne geveerde bladeren en meerdere witte, soms roze, bloemhoofden welke in schijnschermen staan en bestaan uit een combinatie van lintbloempjes en buisbloempjes. De plant wordt ongeveer 50 cm hoog, afhankelijk van de grondsoort waarin deze groeit. Duizendblad groeit van juni tot oktober.

Een leuk weetje over duizendblad is dat deze in schapenweiden vaak herkenbaar is door de pollen duizendblad tussen het kort gegeten gras. Schapen eten liever geen duizendblad.

Duizendblad kan op vele wijzen gebruikt worden. Zo kan het dienen als gedroogde duizendblad thee, om de compostvertering te versnellen en in de keuken, bijvoorbeeld in salades en kaasdips of bereid als spinazie. Duizendblad werd vroeger, voordat de werking van hop ontdekt werd, gebruikt bij de bierbereiding. Ook was de plant in de zeventiende eeuw een populaire groente. De jonge bladeren werden als spinazie klaargemaakt of in soep gedaan.

Duizendblad - achillea millefolium – kent vele bij- of volksnamen. Naast de wetenschappelijke naam achillea staat het bekend als gewoon duizendblad, achilleskruid, duizendtak, garve, hazengras, hazenkervel, hondengervel, ogenbloem, reinevaar, ribbenkwaad, rijstepapbloem, schapengraf, schapenribbe, soldatenkruid, stoelbloem, tabaksbloem, velddragon, wondkruid, yarrow, common yarrow, milfoil, nosebleed, thousandleaf, gemeine schafgarbe, schafgarbe en wiesen-schafgarbe.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel
Ga je gedroogde duizendblad kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Nooit langer dan 3 weken intensief achtereen gebruiken.

Sommige mensen zijn allergisch voor duizendblad.

Raadpleeg een arts wanneer je medicijnen voorgeschreven krijgt.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Smaakprofiel
Kruidig en Elegant
Moment
Gehele dag
Biologisch
Nee
Melk
Zonder melk
Hoeveelheid
1 tl
Zettijd
6-8 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Eventueel gezoet met honing
Ingredienten
Duizendblad
Kenmerken
Licht tot bittere smaak
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Smaaktonen
Bloemig
Waarschuwing
Niet langer dan 3 weken intensief achtereen gebruiken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap. Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  27 Sep 2022 (Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  07 Dec 2020 (Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  03 Oct 2020 (Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  04 Aug 2020 (Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)) :
(5/5

Uitstekend

Uitstekende kwaliteit.

Door op  04 Jul 2018 (Duizendblad Thee Blad Gesneden (Achillea millefolium)) :
(4/5

Prima

Prima product