Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)

Slippery Elm Schors Poeder (Rode Iep) Kruidenpoeders Evans & Watson - 1
 • Slippery Elm Schors Poeder (Rode Iep) Kruidenpoeders Evans & Watson - 1
Productnummer: PO-17790

Onze Slippery Elm Poeder wordt gemaakt van Slippery Elm Schors en is 100% natuurlijk.

€ 32,30
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (4,8/5)  - 6 beoordeling(en) - 5 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 32 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 32 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,96.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Slippery Elm Poeder kopen? Laat je verrassen door de Slippery Elm Poeder van Evans & Watson! Slippery Elm Poeder staat ook wel bekend als Rode Iep Poeder. Onze Slippery Elm Poeder wordt gemaakt van Slippery Elm Schors en is 100% natuurlijk. Rode Iep poeder bevat gezonde slijmstoffen en is een belangrijk bestandsdeel van de beroemde 'essiac thee'.

Onze Slippery Elm Rode Iep Poeder is afkomstig van bomen die op traditionele wijze zijn geoogst door kruidendeskundigen. De gebruikte bomen zijn afkomstig van een duurzame bron en worden ofwel gekapt ofwel specifiek gekweekt om te worden geoogst voor hun schors. Nadat de boom is gekapt, wordt de buitenste schors gestript en wordt de binnenste schors geoogst. De stroperige binnenste schors wordt vervolgens in reepjes gedroogd waarbij alleen de beste stukken schors worden gebruikt. De schorsstroken worden vervolgens vermalen tot een poeder dat wordt getest op ongewenste stoffen zoals zware metalen en chemicaliën, voordat het kan worden verpakt en verzonden.

Een aantal kenmerken op een rij:

 • Kent een lange geschiedenis van traditioneel gebruik
 • Geschikt voor zowel intern als extern gebruik
 • Hersluitbare luchtdichte foliezak
 • 100% pure botanische ingrediënten, helemaal niets toegevoegd
 • 100% pure Ulmus rubra poedervormige schors

Bereiding – Slippery Elm Poeder thee recept

 • 1-4 gram(s) Slippery Elm Poeder
 • 300 ml warm water
 • Laten oplossen

Maximaal 3 keer per dag innemen.

Gebruiksinstructie

Slippery Elm Poeder kan gemakkelijk worden toegevoegd aan water en smoothies. Slippery Elm Poeder wordt het beste door het lichaam opgenomen met minimaal 300 ml water.

Slippery Elm Poeder is een gemakkelijk te gebruiken poeder dat kan worden toegevoegd aan superfood-smoothies, vruchtensap en water of gemengd met voedsel. De geadviseerde hoeveelheid is 1-4 g tot 3 keer per dag. Het wordt aanbevolen om Rode Iep poeder aan een groot glas water (300 ml) toe te voegen, aangezien het innemen van het poeder met water de effectiviteit verhoogt.

Geschiedenis Rode Iep

Bij haar ontdekking in 1753 werd de rode iep (Ulmus Rubra) eerst Ulmus fulva michx genoemd, omdat het werd aangezien voor de Ulmus Americana. In 1793 kwamen onderzoekers erachter dat het toch een ander soort iep was dan de Americana variant. Toen kreeg het de naam Rubra. De Rubra Is een loofboom die je vooral vindt in de wat vochtige hooglanden, voral in oostelijk Noord-Amerika, variërend van zuidoostelijk Noord-Dakota, oostelijk tot Maine en zuidelijk Quebec, zuidelijk tot noordelijk Florida en westelijk tot oostelijk Texas. Hij kan 20 meter hoog en 200 jaar oud worden. Hier werd de kruidenpoeder al eeuwenlang traditioneel gebruikt door indianenstammen.

Rode Iep poeder staat ook bekend als: Slipper Elm, American Elm, Karaagaci, Indian Elm, Grey Elm, Moose Elm, Rock Elm, Red Elm, Sweet Elm, Soft Elm, Tawny Elm

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Slippery Elm Poeder kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid beïnvloedt de werking van de Slippery Elm Poeder. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Let op: de slijmstoffen in Slippery Elm Poeder kunnen de opname van medicijnen beïnvloeden. Neem medicijnen altijd minimaal één uur voor of na Slippery Elm Poeder.

Productkenmerken

Type
Poeder
Biologisch
Nee
Bereiding (water)
Warm en koud
Hoeveelheid
1-3 tl
Zettijd
Laten oplossen
Ingredienten
Slippery Elm Schors
Glutenvrij
Ja
Gearomatiseerd
Nee
Notenvrij
Ja
Lactosevrij
Ja
Vrij van geraffineerde suikers
Ja
Natuurlijke ingredienten
Ja
Waarschuwing
Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  22 Feb 2022 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(5/5

Goed product voor darmproblemen zoals IBD

Gekocht voor dikke darm klachten te verminderen. Nog geen ervaring met het product maar klinkt belovend. Bedankt voor het gratis extratje bij het pakketje!

Door op  14 Nov 2020 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(5/5

Geweldig

Geweldig vers product en klantendienst was heel vriendelijk en behulpzaam!

Door op  28 Oct 2020 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(5/5

Top

Top

Door op  15 Jun 2020 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(5/5

Goed product en snelle levering

Ik heb dit product gekocht om spijsverteringsproblemen bij mijn hondje te verlichten. Omdat we net zijn gestart met het gebruik kan ik het effect ervan nog niet beoordelen, maar het product is van goede kwaliteit en werd snel geleverd.

Door op  28 May 2020 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  24 Apr 2020 (Slippery Elm / Rode Iep Poeder (Ulmus Rubra)) :
(4/5

Slippery Elm poeder

Tevreden, hier gebruikt bij Alaskan Malamute puppies in de overgang van vloeibare naar vaste voeding. Helpt de darmpjes en spijsvertering te wennen aan nieuwe voeding zonder al te veel problemen. Ook volwassen herstellende honden krijgen dit door hun voeding.