

Klassieke Japanse Matcha klopper, 6x7 cm, 80 prongs.
Om echte Matcha thee te kunnen maken is natuurlijk een klopper nodig. Met deze bamboe klopper klop je heerlijk luchtige matcha thee. Klassieke Japanse Matcha klopper vervaardigd van bamboe, met een afmeting van 6x7 cm.
Voor het beste matcha resultaat adviseren we elke klant om een matcha klopper aan te kopen. De Matcha klopper, in het Japans chasen of in het Nederlands Matcha Garde genoemd, wordt handgemaakt uit één stuk bamboe. De bamboe is meestal 2 - 2,5 cm dik en zo'n 9 cm - 12 cm lang. Er zijn veel verschillende soorten en maten matcha kloppers in omloop. Belangrijk is te letten op het type bamboe dat wordt gebruikt om de matcha chasen te maken. Meest voorkomende en gangbare zijn vervaardigd van witte bamboe. Om de juiste finesse in de matcha klopper te krijgen selecteren wij alleen handgemaakte chasens. Een ander belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een matcha klopper is het aantal 'veren' oftewel de uitsteeksels, in het Japans de prong. Naast maat is ook hier verschil in te onderscheiden. Het meest gebruikelijke aantal prongs zijn 80, 100 of 120 prongs en geven hiermee een bepaalde dichtheid voor het kloppen aan.
Het verschil tussen Usucha en Koicha?
Kort inlezen in alles over matcha leert dat er in de basis twee traditionele Japanse stijlen van matcha bereiding zijn: namelijk usucha (letterlijk: dunne thee) en koicha (letterlijk: dikke thee). Een korte toelichting over de bereiding is op zijn plaats.
Usucha, oftewel dunne thee, wordt bereid met een halve theelepel matcha en ongeveer 75 ml heet water (niet kokend). Afhankelijk van de stijl van de theeceremonie kan er tot met schuim of zonder schuim geklopt worden. Usucha maakt een lichtere en iets meer bittere thee. Usucha is naast de ceremonie zelf, vooral van toepassing voor smoothies en shakes.
Koicha, oftewel dikke thee, vereist aanzienlijk meer matcha poeder. Voor Koicha gebruik je maar liefst zes matcha lepels en maximaal 3/4 kop water. Omdat de resulterende matcha thee aanzienlijk dikker is, vereist het mengen ervan een langzamer roerende beweging zodat er geen schuim ontstaat. Koicha produceert een zoetere thee en wordt bijna uitsluitend geserveerd als onderdeel van Japanse theeceremonies.
Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.
Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezenBijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.
Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.
Een matcha musthave
Wat ik fijn vind aan deze klopper is dat je veel makkelijk een gladde klontvrije matcha krijgt. Een aanrader.
Tip: klop hem na gebruik meteen schoon in water, dan heb je er al plezier van.