Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

China Pu Erh Shu Fine Quality

China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 1
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 1
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 2
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 3
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 4
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 5
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 6
 • China Pu Erh Bio Pu Erh Evans & Watson - 7
Productnummer: T-13980

Thee met strakker dan gemiddeld gedraaide bladeren met puntjes, kent een oranje-bruine bladkleur. Donker aftreksel en een aardachtige, zachte smaak.

€ 3,71
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

China Pu Erh Shu Finest Quality bestaat uit strakker dan gemiddeld gedraaide bladeren met tips, kent een oranje-bruine bladkleur. Ver weg van de vele steden in China, ver bovenin de bergen, groeit een blad die anders is dan alle andere theevariëteiten. Het geeft een in het bijzonder zachte en romige smaak. Pu Erh heeft een donker aftreksel en een aardachtige, zachte smaak.

De post-fermentatie periode is iets korter, gemiddeld ergens tussen 50-60 dagen. Pu erh kent een langer geschiedenis onder de lokale bevolking. Zo wordt Pu erh al gedronken sinds de Tang dynastie (618 n.Chr.). De thee was en is bekend om haar vele positieve eigenschappen. Pu Erh staat bekend om haar medicinale eigenschappen. Zo zou de thee de spijsvertering stimuleren, helpen tegen diarree en bij een te hoog cholesterolgehalte.

Bereiding Pu Erh Shu Finest Quality

 • 1 volle theelepel Pu Erh
 • Overgieten met kokend water
 • 3 minuten laten trekken

Shu Pu Erh

Shu cha is een relatief nieuwe term en verwijst naar pu erh die een kunstmatige post-fermentatie heeft ondergaan. Om Shu cha te produceren, wordt de rauwe pu erh (Mao Cha) niet gestoomd, maar opgestapeld, besproeid met water en bedekt met een doek. Waar Sheng Cha Pu erh jaren nodig heeft om de fermentatie te laten plaatsvinden, fermenteert Shu Cha Pu erh in slechts een paar weken of maanden. Shu cha is relatief zoeter dan de andere pu erh soorten.

Productkenmerken

Type
Pu erh thee
Hoeveelheid
1 tl
Zettijd
3 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Pu Erh
Theesoort
Pu erh

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  20 Dec 2021 (China Pu Erh Shu Fine Quality) :
(5/5
- geen verdere toelichting gegeven -
Door op  04 Sep 2019 (China Pu Erh Shu Fine Quality) :
(5/5

Goede thee

Ik gebruik deze thee voor het maken van chai. Prima kwaliteit. Fijn dat de thee biologisch is, dat heeft altijd mijn voorkeur.