Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa)

Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Kattendoorn Wortel Gesneden (Ononis spinosa) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13630

Kattendoornthee van de donkere, vezelachtige, bijna verhoute kattendoornwortels geven een zoete kruidenthee.

€ 3,65
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
Er zijn helaas nog geen reviews geplaatst.
Schrijf als eerste een review en ontvang korting op je bestelling!

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Kattendoornwortel kopen? Laat je verrassen door de Kattendoorn thee van Evans & Watson! Kattendoornwortel (Ononis spinosa) komt oorspronkelijk uit Zuidoost- en Oost-Europa. Kattendoorn wordt echter niet alleen meer in Europa, maar ook in Noord-Afrika en Azië geteeld. De plant wordt in de herfst geoogst, gedroogd en hierna verder verwerkt. De donkere, vezelachtige, bijna verhoute wortels kunnen gebruikt worden om een zoete kruidenthee mee te maken - kattendoornthee. Onze kattendoornwortel thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – kattendoornwortel

Voor de bereiding van kattendoornthee gebruik je 2-4 gram (ca. 2 theelepels) van de gesneden wortel. Overgiet de kattendoornwortel met 150-300 ml kokend water. De kattendoornthee moet dan gedurende 30 minuten trekken. Dan kan de thee gezeefd worden.

 • 1-2 theelepels kattendoorn
 • 300 ml kokend water
 • 20-30 minuten laten trekken

Let op: beperk de inname tot drie keer per dag. Overschrijd de max. dagelijkse dosis van 6-12 gram niet.

Meer over kattendoorn - ononis spinosa

De kattendoorn komt van oorsprong uit Midden-Europa en Noord-Afrika. Ononis betekent ezel omdat ezels graag aan deze plant eten. Spinosa betekent doornig wat verwijst naar de doornen van de kattendoorn. Kattendoorn groeit bij voorkeur in de zon op neutrale bodems. Kattendoorn kan tot 80 cm hoog worden Kattendoorn heeft een taai wortelstelsel. De bladeren van de kattendoorn groeien drietallig en zijn eirond. De steng van de kattendoorn is gedoornd. De bloemen zijn roze-paars en bloeien van mei tot september. De wortel wordt geoogst in de herfst en heeft een zoethoutachtige smaak.

Kattendoornwortel Gezond? Gezondheidsvoordelen & kattendoorn werking

Naast als kattendoornthee, kan kattendoornwortel ook gebruikt worden om op te kauwen. De bladeren van kattendoorn kunnen als groentegerecht worden gebruikt.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je kattendoornthee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Let op: beperk de inname tot drie keer per dag. Overschrijd de max. dagelijkse dosis van 6-12 gram niet.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
20 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
kattendoornwortel
Waarschuwing
beperk inname 3x p/dag. Max. 6-12 gram per dag.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews

Schrijf als eerste een review! !