Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis)

Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-13500

Hysop thee heeft een licht bitter, muntachtige smaak en is te gebruiken als smaakmaker in salades, groentesoep en bij geroosterd lam.

€ 3,10
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 1 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Hysopkruid kopen? Laat je verrassen door de hysop thee van Evans & Watson! Hysop wordt het hele jaar door geoogst, vlak voor de bloei. De plant groeit het liefst op rotsachtige heide en droge heuvels en is te vinden van Frankrijk en het Middellandse Zee gebied tot zelfs de Zuid- en Oost Europa waar het af en toe in wijngaarden wordt aangetroffen. Hysopkruid staat al sinds de jaartelling bekend als geneeskrachtig en wordt het geteeld als medicinale plant. Onze hysopthee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – hysop thee

 • 1-2 theelepel hysopkruid
 • 300 ml koud water
 • 5 minuten laten trekken

Meer over hysopkruid gesneden (hyssopus officinalis)

Hysop komt van oorsprong uit Midden- en Zuid-Europa, Marokko en West-Azië. Hysop betekent heilig kruid refererend naar het gebruik van hysop om tempels te reinigen. Officinalis verwijst naar dat hysop voorkomt op de officiële lijst van planten met een geneeskrachtige werking. Voor onze jaartelling werd hysop al gebruikt ter genezing. Dat hysop verder waardevol is voor de mens is af te leiden van het feit dat het kruid al millennia jaar geleden door het Joodse volk als voedsel werd gebruikt.

Tegenwoordig komt hysop voor in heel Europa en ook in Noord-Amerika. Het wordt vooral verbouwd in Frankrijk, gebied rondom de Middellandse Zee en Hongarije. Hysop groeit het liefste op droge gronden in de volle zon. Hysop is een struik welke 50 cm hoog kan worden. De stengels van de hysop hebben veel groene, gladde, gaaf gerande bladeren. Hysop bloeit van juni tot september met paarsblauwe bloemen die in groepjes boven elkaar bloeien. Tijdens de volle bloei worden de bladeren en bloeiende toppen geoogst en gedroogd.

Hysop thee Gezond? Gezondheidsvoordelen & hysopkruid werking

Naast hysopthee, wordt hysop verwerkt in parfum en reinigingsmelk. Daarnaast wordt het kruid vaak toegepast in gerechten om zijn licht bittere, muntachtige smaak. Denk aan salade, groentesoep en geroosterd lamsvlees. Verder wordt er Chartreuse, een Franse likeur mee gemaakt. Hysop is een waardevol kruid dat essentiële oliën, bitterstof en flavonoïde bevat. Daarom wordt het al sinds de 16e eeuw gebruikt als een medicinale en nuttige plant.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je hysopkruid thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
1-2 tl
Zettijd
5 min.
Temperatuur water
100°C
Ingredienten
Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis)
Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  23 Sep 2020 (Hysopkruid Gesneden (Hyssopus officinalis)) :
(5/5

Top!

beste online theewinkel