Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine)

Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine) Kruidenthee Evans & Watson - 8
 • Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine) Kruidenthee Evans & Watson - 5
 • Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine) Kruidenthee Evans & Watson - 6
 • Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine) Kruidenthee Evans & Watson - 7
 • Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine) Kruidenthee Evans & Watson - 8
Productnummer: T-12650

Kleefkruid thee is een licht bittere kruidenthee. 100% natuurlijk, zonder toegevoegde stoffen.

€ 2,95
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 1 beoordeling(en) - 1 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 2 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 2 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,06.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Kleefkruid thee kopen? Laat je verrassen door de kleefkruid thee van Evans & Watson! Thee van kleefkruid heeft een licht bittere smaak. Onze kleefkruid thee is 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding - kleefkruid thee

 • 2 theelepels kleefkruid
 • 300 ml kokend water
 • 15 minuten laten trekken

Meer over kleefkruid (galium aparine)

Kleefkruid komt van oorsprong uit Noord-Amerika en Europa. Galium betekent melk wat verwijst naar dat vroeger in de wei de melk overgoten werd naar een melkkruik waarbij kleefkruid als zeef gebruikt werd. Aparine betekent beetpakken wat uiteraard verwijst naar het kleven van kleefkruid. 

Kleefkruid groeit het beste in een gematigd klimaat. Kleefkruid is wereldwijd te vinden en groeit het beste op een zonnige plek. Kleefkruid wordt maximaal 2 meter hoog. De stengel van kleefkruid is slap en groen met weinig vertakkingen. De bladeren zijn eerst klein en rond en worden later in het seizoen langwerpig en smal, de bladeren groeien vaak in een kransvorm. Kleefkruid bloeit van juni tot oktober met kleine, witte bloemen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de bladeren, steel en zaden van kleefkruid kleverig. Kleefkruid wordt vlak voor of aan het begin van de bloei van het kruid geoogst. Kleefkruid kent een aantal synoniemen, zo staat kleefkruid bekent als Cleavers, Klevers, als in haar Latijnse naam Galium Aparine, Duivelsnaaigaren, klef-klef en catchweed. Naast gebruik door de mens voor het door paardeliefhebbers ook voor hun paard gebruikt.

Kleefkruid medicinaal? Gezondheidsvoordelen & kleefkruid werking

Kleefkruid kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Het kan gebruikt worden als kleefkruid thee, maar ook in soepen, stamppot en tijdens de bereiding van kaas. Ook wordt het verwerkt in zalf.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je kleefkruid thee kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Niet gebruiken wanneer je bloedverdunners gebruikt.

Productkenmerken

Type
Kruidenthee
Biologisch
Nee
Hoeveelheid
2 tl
Zettijd
15 min.
Temperatuur water
100°C
Drinkadvies
Thee is geschikt voor gehele dag
Ingredienten
kleefkruid blad gesneden (Galii aparinis Herba)
Tijdstip
Gehele dag
Cafeine
Geen
Waarschuwing
Niet gebruiken wanneer je bloedverdunners gebruikt. Raadpleeg voor gebruik je dokter in geval van twijfel of in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.

 Reviews
Door op  14 Sep 2019 (Kleefkruid Thee Kruid Gesneden (Galium aparine)) :
(5/5

Netjes verpakt, product ziet er goed uit en van goede kwaliteit.

Netjes verpakt, product ziet er goed uit en van goede kwaliteit.