Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula

Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula Specerijen en Zaden Evans & Watson - 10
 • Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula Specerijen en Zaden Evans & Watson - 7
 • Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula Specerijen en Zaden Evans & Watson - 8
 • Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula Specerijen en Zaden Evans & Watson - 9
 • Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula Specerijen en Zaden Evans & Watson - 10
Productnummer: T-12520

Blond Psylliumvezel met een neutrale smaak voor verminderd hongergevoel.

€ 3,80
Gewicht
Aantal
Voor 15.00 besteld, morgen in huis!

 Reviews
 (5/5)  - 2 beoordeling(en) - 2 review(s)
Distributie

Door dit product te kopen verzamel je 3 spaarpunt spaarpunten. Na het toevoegen van dit product bevat je winkelwagen 3 spaarpunten die omgezet kunnen worden in een korting van € 0,09.

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Gratis sample & spaarpunten
 • Niet goed, geld terug
 • Kies je eigen bezorgmoment

Blond Psyllium husk kopen? Laat je verrassen door de psyllium husk vezels van Evans & Watson! Voor de aanmaak van deze Psylliumvezel worden de psylliumzaad gefilterd totdat vrijwel enkel de nuttige vezels overblijven. Psyllium husk is rijk aan vezels. De belangrijkste eigenschap van vlozaadvezels is de zwelkracht. Onze blond psylliumvezel voldoet minimaal aan een zwelvermogen van factor 40. Onze psylliumvezels zijn 100% natuurlijk en zonder toegevoegde stoffen.

Bereiding – Blond Psylliumvezels

 • 1 eetlepel psyllium husk
 • 300 ml koud water, melk of sap
 • Direct op drinken

Maximaal 3 eetlepels per dag.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumvezels, omdat de psylliumvezels vocht opnemen waardoor deze opzwellen. Bij te weinig water of vloeistof bestaat de kans op verstikking of bokkades in de slokdarm. Gebruik ten minste 240 ml per 5 gram of minder blond psylliumhusk. Begin met minder en werk naar de dosage toe. Raadpleeg altijd een arts voor correct gebruik van psylliumzaad, de dosage hangt nauw samen met de toepassing en het doel.

Meer over Psyllium husk - vlozaadvezels - Psylli flavum Testa

Psyllium is de naam  voor het beschrijven van verschillende soorten binnen het geslacht plantago of de weegbreefamilie, welke commercieel worden verbouwd voor de zaden. Het geslacht Plantago bevat ongeveer 200 soorten. Plantago ovata en Plantago psyllium worden commercieel verbouwd in verschillende Europese landen, de voormalige Sovjet Unie, Pakistan en India. Plantago ovata staat bekend als blonde psyllium, gele psyllium, Indische psyllium, Indian Plantago of Ispaghula. Plantago psyllium staat bekend als zwart psyllium, donkere psyllium, Franse of Spaanse psyllium, plantago afra of Plantago arenaria en is afkomstig van de zandweegbree – Plantago arenaria.

Blond Psyullium husk vezels komen van oorsprong uit India. Al in de oudheid was de werking van vlozaadvezels bekend. Vlozaad wordt vooral verbouwd in India en Pakistan. Blond Psyllium  - Psyllii testa – is de zaadhuiden van de zaden van de plantensoorten Plantago ovata, ook bekend als Indische psyllum. De bladeren van de plant zijn groen en vormen een rozet. De bladeren zijn lang en smal. De vlozaad bloeit meestal van januari tot april met witgele bloemetjes. In de doosvrucht zitten de zaden, variërend van blond vlozaad tot bruin vlozaad.

Blond vlozaadvezels kan je puur innemen, opgelost in water, melk of sap, maar ook mengen in yoghurt, kwark of saus. Ook kan blond psyllium husk vezel gebruikt worden als bindmiddel. Verder geven psyllium husk vezels een smeuïge textuur aan brood en verlengt het de houdbaarheid van brood. Ook zijn blond psylliumvezels goed te mixen met een eiwit shake.

Psyllii testa oftewel blond psylliumvezels kent veel synoniemen, ontstaan door wetenschappers met niet altijd even duidelijke beschrijvingen en dat mensen dezelfde plant ook verschillende namen gaven – streek tot streek verschillend. Blond psyllium husk psyllii testa – staat ook bekend als vlozaadvezels, psyllium husk, psylliumvezels, psylliumhusk, Indian wheat, blond psyllium, flohsamenschalen, syllium Floh., plantain seed, flea seed, Ispaghula, ispaghul, Plantago ovata, Indische psyllum, desert Indianwheat, Blond Plantago, Che Qian Zi, Dietary Fiber, Englishman's Foot, Indian Plantago, Ipágula, Isabgola, Isabgul, Ispagol, Pale Psyllium, Plantaginis Ovatae Semen, Plantaginis Ovatae Testa, Plantago decumbens, Plantago ispaghula, Psilio, Psillium Blond en Spogel.

Waarschuwing: Raadpleeg altijd een dokter in geval van twijfel

Ga je Psyllium Husk kopen? Lees het volgende dan nog even aandachtig door. De ingenomen hoeveelheid van het kruid beïnvloedt de werking van het kruid. Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Drink altijd voldoende bij het gebruik van psylliumvezels, omdat de vlozaadvezels vocht opnemen waardoor deze opzwellen in de darmen.

Niet gebruiken vlak voor het slapengaan.

Productkenmerken

Biologisch
Nee
Drinkadvies
Verwerken in gerechten
Ingredienten
Gezuiverde gemalen psylliumhusk (vlozaadvezels) (Psylli Flavum Testa)
Cafeine
Nee

Onze blokbodemverpakkingen die we voor al onze thee en kruiden gebruiken zijn 100% duurzaam en voedselveilig, vervaardigd van de beste kwaliteit en in Europa, en zijn speciaal ontworpen om thee en kruiden lang in te bewaren. Zo is de buitenzijde van de blokbodemverpakking van wit kraft papier. De binnenzijde is bekleed met een film PP folie. Beide materialen zorgen er voor dat een barrière wordt gevormd tegen vocht, lucht en vet. Zo blijft de inhoud langer vers en laat het product zelf geen vetsporen na. Al onze blokbodemverpakkingen worden standaard voorzien van een ingrediëntenetiket aan de achterzijde.

Waarom wij voor blokbodemverpakkingen kiezen

 • Blokbodemzakken hebben het voordeel dat ze perfect rechtop blijven staan dankzij de speciale bodem.
 • Papieren blokbodemzakjes zijn 100% afbreekbaar en aldus een milieuvriendelijk alternatief voor glazen of stenen potten, kunststofdozen, plastic stand up pouches of andere plastic materialen.
 • Papieren zakjes nemen weinig plaats in op het keukenaanrecht of in het keukenkastje.

Bijna al onze blokbodemverpakkingen worden voorzien van een sluitstrip. De beste oplossing om zakjes veelvuldig te gebruiken en te sluiten. Zodoende kunnen we de versheid van onze thee en kruiden garanderen, ook als de verpakking langer is geopend en toch langere tijd bewaard dient te worden.

Bij grotere afnames (vaak vanaf 1 kilo) hebben we ook een grotere verpakking. Helaas is deze niet hersluitbaar of binnenvoering, wel wit en en van dik papier. De keuze voor de verpakking hangt af van hoe volumineus de thee of het kruid is en de gekozen hoeveelheid. Liever een hersluitbare verpakking? Kies dan voor meerdere kleinere afnames.Andere producten


 Reviews
Door op  13 Sep 2021 (Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula) :
(5/5

Snel en goed geleverd.

Ben nog niet bekend met het product. Ik gebruik het door mijn yoghurt en/of melk.

Door op  15 Jul 2019 (Psylliumvezels Vlozaadvezels Husk (Psyllii testa, Plantago ovata) Ispaghula) :
(5/5

Effectief en prettig in gebruik

Ik gebruik al jaren psylliumpoeder. Maar deze minder fijngemalen vorm, psylliumvezels, blijkt voor mij veel effectiever en is ook nog veel handiger op te lossen in water.