Mag ik rooibos met honing tijdens zwangerschap? Is rooibos met honing goed voor mijn baby?

Het drinken van rooibos met honing tijdens je zwangerschap is geen probleem. Honing is namelijk veilig voor iedereen ouder dan 1 jaar.

Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kunnen honing eten. Dit is niet zozeer om de actieve bestandsdelen van honing. Want honing is hartstikke gezond.

Waarom baby's wel ziek kunnen worden komt doordat honing (sporen van) de schadelijke bacterie clostridium botulinum kan bevatten. Clostridium botulinum dat zich kan nestelen in de onvolgroeide darmpjes van een baby kan botulisme veroorzaken. Gelukkig een zeldzame, maar zeer nare ziekte.

Meer weten over rooibosthee? 8 dingen die je nog niet wist!

In het eerste levensjaar is er nog veel in ontwikkeling, waaronder de darmflora. Bij een volledig ontwikkelde darmflora is de kans klein dat de bacterie het overleeft.

Na 1 jaar is de darmflora volledig ontwikkelt wat de kans op het gevaar zeer klein maakt. Kinderen die jonger zijn dan 1 jaar zijn kun je beter geen honing geven, voor hen kan het schadelijk zijn.

Is rooibos met honing wel goed voor mijn baby? Ondanks dat de rooibos als thee gezet wordt met kokend water, is de verwachting klein dat de bacterie (als die er al in zit) in de honing het overleeft.

Uitgesloten is een andere zaak. Het niet toevoegen van honing aan de rooibosthee lijkt dus beter.

Geen risico, geen gevaar.

Secties: Rooibos thee
Top