Catalogus

Cafeine
Land
Biologisch

Nieuwe producten

 Er zijn 6 producten

Munt

 • Tonen
 • Traditionele marokkaanse munthee Blimey Mint van nana munt en Gunpowder thee.

  Traditionele marokkaanse munthee Blimey Mint van nana munt en...

  € 2,50
 • Aarmunt is een heldergroene muntsoort met een frisse, duidelijke maar niet overheersende muntsmaak. 

  Aarmunt is een heldergroene muntsoort met een frisse, duidelijke...

  € 2,65
 • Pepermunt thee bevat meer menthol dan thee van groene munt of kruizemunt.

  Pepermunt thee bevat meer menthol dan thee van groene munt of...

  € 2,75
 • Na origineel en eeuwenoud recept. Egyptische Muntthee is een volstrekt unieke melange van munt.

  Na origineel en eeuwenoud recept. Egyptische Muntthee is een...

  € 2,45
 • Biologische kruidenthee gearomatiseerd met nanamunt-citroen aroma

  Biologische kruidenthee gearomatiseerd met nanamunt-citroen aroma

  € 3,00
 • Kruidenthee met kamille en pepermunt smaak

  Kruidenthee met kamille en pepermunt smaak

  € 2,80
1 - 6 van 6 producten

Muntthee is in de meeste restaurants niet meer te denken van de menukaart. Door zijn verfrissende smaak en ontspannende werking is de thee uitgegroeid tot populairste kruidenthee. 

Populaire theesoorten als earl grey en groene thee bevatten cafeïne. Voor het slapen gaan is het verstandiger om voor een cafeïnevrij alternatief te kiezen. Munt bevat geen cafeïne en werkt bij uitstek ontspannend, vanwege andere bestanddelen van de kruid. Deze thee kan daarom bijdragen tot een goede nachtrust en ook op andere momenten stress verlagen.

Naast de ontspannende werking, biedt muntthee een uitkomst voor problemen met de stoelgang. Het is niet voor niets dat deze thee in veel landen na het eten wordt geserveerd. Munt bevordert de natuurlijke stoelgang door gassen af te drijven. Vooral in combinatie met een uitgeperste citroen vormt de theesoort een wondermiddel tegen misselijkheid, diarree, verstopping en buikpijn.

Ook op momenten dat je geen buikklachten hebt is het gezond om munt in de thee te drinken. Door de hoeveelheid calcium, vitamine B en kalium geeft de theesoort je immuunsysteem een flinke boost. Zo kan het preventief worden gedronken om de kans op griep en andere ziektes te verkleinen. Bovendien zorgt de thee voor een frisse adem.

Er zijn tegenwoordig veel varianten van deze populaire theesoort op de markt. Zo kun je de thee op zijn Marokkaans drinken in combinatie met zwarte thee en suiker. Deze variant is vooral geschikt als een oppeppende ochtendthee. Voor het slapen gaan of bij ziektes en stress, kun je de zwarte thee en suiker beter achterwege laten of vervangen door citroen.

Je hoeft niet het bos in te gaan om verse munt te plukken voor in de thee. In alle supermarkten kun je tegenwoordig verse munt of zakjes muntthee kopen. Ook in diverse webshops is muntthee te koop. Citroen of zwarte thee hoef je ook niet zelf toe te voegen. Verschillende theemerken hebben varianten op de markt waarbij al deze ingrediënten in één theezakje zitten.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug