Catalogus

Nieuwe producten

 Er zijn 4 producten

Maté thee

 • Tonen
 • Melange van maté, sinaasappelschil en citroengras. Met natuurlijke verfrissende citroensmaak.

  Melange van maté, sinaasappelschil en citroengras. Met natuurlijke...

  € 2,65
 • Yerba Mate is een energierijke kruidenthee met een licht kruidige grasachtig karakter.

  Yerba Mate is een energierijke kruidenthee met een licht kruidige...

  € 2,55
 • Kruidenthee met groene thee gearomatiseerd met papaja-ananas aroma

  Kruidenthee met groene thee gearomatiseerd met papaja-ananas aroma

  € 2,90
 • € 1,95
1 - 4 van 4 producten

Yerba mate is een kruiden-‘thee’ die afkomstig is uit Zuid Amerika. Vooral in landen als Argentinië, Brazilië, Uruguay en Paraguay wordt de thee veel gedronken. 

De kruiden zelf heten ‘Yerba’ en het woord ‘mate’ betekent kalebas, de drinkkop waaruit men het kruidenaftreksel drinkt. Dit gebeurt door meerdere mensen uit één kalebas, door middel van een rietje. Het gezamenlijk drinken heeft een vriendschappelijke betekenis. Kinderen in Zuid Amerika drinken de drank vaak vermengd met limonade. De ‘kalebas’ is tegenwoordig overigens ook van andere materialen gemaakt.

Wat is yerba mate thee?
De thee is gemaakt van de gedroogde bladeren en takjes van de ‘Ilex paraguarensis’, een boom die normaal gesproken wel dertig meter hoog wordt maar die op de plantages niet groter dan 15 meter mag worden of zelfs lager, als de oogst met machines gebeurt. Om de yerba vitaal te houden worden de bomen om de vier jaar gerooid en vervangen. Na de oogst vouwen de arbeiders de yerba direct in lakens en gaat het product naar droogfabrieken om de antioxidanten en andere gezonde eigenschappen zo goed mogelijk te behouden.

In Zuid-Amerika is het drinken van yerba mate heel gewoon en te vergelijken met het drinken van koffie en thee bij ons. De drank bevat een milde vorm van cafeïne (mateïne)en daarnaast een heleboel vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Yerba mate wordt zowel warm als koud gedronken.

Waarom yerba mate thee kopen?
Er worden vele gezondheidsbevorderende eigenschappen aan de yerba mate thee toegeschreven. Zo wordt deze gedronken om het immuunsysteem en het zenuwstelsel te versterken, het bloed te zuiveren, vermoeidheid tegen te gaan en de geest op te peppen maar ook om de eetlust te remmen en tegen stress en slapeloosheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook in het Westen steeds meer mensen yerba mate thee kopen. Natuurlijk hoeft de yerba mate thee niet uit een gemeenschappelijke kalebas gedronken te worden. Een theeglas of kopje voldoet uitstekend.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug