Nieuwe producten

 Er zijn 307 producten

Losse thee

 • Tonen
per pagina
 • Zwarte Ierse ontbijthee van de beste Assam theetuinen.

  Zwarte Ierse ontbijthee van de beste Assam theetuinen.

  € 2,70
 • Melange van maté, sinaasappelschil en citroengras. Met natuurlijke verfrissende citroensmaak.

  Melange van maté, sinaasappelschil en citroengras. Met natuurlijke...

  € 2,45
 • De beste 1ste klas groene Darjeeling thee van theetuin Pussimbing. Een single origin dus.

  De beste 1ste klas groene Darjeeling thee van theetuin Pussimbing....

  € 4,90
 • Heerlijk fruitige oolong met papaja perzik goji bessen en vijgenschilfers.

  Heerlijk fruitige oolong met papaja perzik goji bessen en...

  € 3,25
 • Legendarische thee met intensieve fruitige volle smaak.

  Legendarische thee met intensieve fruitige volle smaak.

  € 2,70
 • Grotere bredere theebladeren levendig en grassige thee met een licht gelig aftreksel.

  Grotere bredere theebladeren levendig en grassige thee met een...

  € 3,55
 • Mooie harmonie van rooibos kaneel en sinaasappel.

  Mooie harmonie van rooibos kaneel en sinaasappel.

  € 2,65
 • Assam Koomong is een second flush Assam en komt van een van de beste Assam estates.

  Assam Koomong is een second flush Assam en komt van een van de...

  € 2,70
 • Bloemachtige kruidenthee met een lekkere lichte gembersmaak.

  Bloemachtige kruidenthee met een lekkere lichte gembersmaak.

  € 3,10
 • Ceylon Pekoe UVA is waarschijnlijk het beste wat Ceylon heeft te bieden.

  Ceylon Pekoe UVA is waarschijnlijk het beste wat Ceylon heeft te...

  € 2,70
 • Eerste pluk Darjeeling van FTGFOP I kwaliteit van Gielle theeplantage.

  Eerste pluk Darjeeling van FTGFOP I kwaliteit van Gielle theeplantage.

  € 3,55
 • Een prachtige namiddagthee van Ceylon broken tea uit Sri Lanka.

  Een prachtige namiddagthee van Ceylon broken tea uit Sri Lanka.

  € 2,50
 • Overvloed aan zachte gouden puntjes met hartige cacao- en zwarte pepersmaak.

  Overvloed aan zachte gouden puntjes met hartige cacao- en zwarte...

  € 2,90
 • Yerba Mate is een energierijke kruidenthee met een licht kruidige grasachtig karakter.

  Yerba Mate is een energierijke kruidenthee met een licht kruidige...

  € 1,65
 • Karwijzaad thee is een kruidenthee met licht kruidige, zoete anijsachtige smaak.

  Karwijzaad thee is een kruidenthee met licht kruidige, zoete...

  € 1,70
 • Honey Bush is zoetere rooibosthee.

  Honey Bush is zoetere rooibosthee.

  € 2,50
 • Melange van Pu Erh zwarte thee stukjes citroen en korenbloembloesem.

  Melange van Pu Erh zwarte thee stukjes citroen en korenbloembloesem.

  € 3,40
 • Gouden licht aftreksel fruitig aroma met diepe smaaktonen tot licht zoete tonen.

  Gouden licht aftreksel fruitig aroma met diepe smaaktonen tot licht...

  € 5,30
 • Heerlijke frisse kruidenthee van onder andere appel met een sterke citroensmaak.

  Heerlijke frisse kruidenthee van onder andere appel met een sterke...

  € 2,85
 • Biologische kruidenthee met de smaak van bloedsinaasappel.

  Biologische kruidenthee met de smaak van bloedsinaasappel.

  € 3,25
 • Unieke stijl thee met geroemde aardse smaak.

  Unieke stijl thee met geroemde aardse smaak.

  € 3,05
 • Witte en groene thee thee afgerond met kokosvlokken met een licht fruitige smaak.

  Witte en groene thee thee afgerond met kokosvlokken met een licht...

  € 3,10
 • Kruidig kurkuma poeder boordevol antioxidanten en vitamines.

  Kruidig kurkuma poeder boordevol antioxidanten en vitamines.

  € 1,70
1 - 24 van 307 producten

Losse thee kopen? Op zoek naar alleen de beste, verse thee? Van groene en zwarte thee tot jasmijn, rooibos of oolong, je vindt bij Evans & Watson thee zoals thee hoort te zijn – los, vers en van de beste kwaliteit!

Er bestaan wereldwijd duizenden verschillende soorten losse thee om uit te kiezen. Verse thee kopen begint met een keuze uit de theesoort. Alle theesoorten komen van dezelfde plant, camelia sinensis.Camelia sinensis komt van nature uit Zuidoost Azië. In het wild kan de theeplant wel 18 meter hoog worden. Door de struik te cultiveren wordt de struik slechts 1,5 meter. Toch kan deze dan zo’n 100 jaar heerlijke losse thee leveren.

We houden van thee – daarom hebben we het ons doel gemaakt jou de fijnste en beste losse thee aan te bieden. Theezakjes bevatten vaak een melange van verschillende thee, in plaats van een puur en alleen één thee. Onze losse thee wordt altijd gemaakt met de grote theebladeren waardoor je gemakkelijk de kwaliteit van de thee kunt herkennen. Losse thee maakt het bovendien gemakkelijk om zelf aan de slag te gaan met melanges – je voegt gemakkelijk zelf verschillende thee en ingrediënten bij elkaar.

Waarom premium, losse bladthee kopen?
Er zijn een aantal redenen, maar het komt allemaal terug tot kwaliteit. Ondanks dat losse thee en theezakjes (in het bijzonder te verkrijgen in supermarkten) van dezelfde plant komen, zijn er een aantal factoren die de kwaliteit en smaak van de uiteindelijke thee beïnvloeden.

De beste losse thee wordt gemaakt van de camelia sinensis theeplant, de fijnste handgeplukte knoppen, hele theebladeren, grote delen theebladeren of een combinatie van deze. De periode van pluk en groeiomstandigheden beïnvloeden de kwaliteit van de thee in grote mate. Wanneer al deze factoren in rekenschap worden genomen, net zoals met goede wijn, behoudt thee haar distinctieve smaak en karakteristieken.

Als jou idee van een goede kop thee begint met een theezakje van de supermarkt, dan loop je iets mis. Voordat we uitleggen waarom losse thee beter is, is het belangrijk om te weten dat we hier over algemene theezakjes uit de supermarkt praten. Er zijn een aantal fantastische theezakjes verkrijgbaar gemaakt van losse thee. De betere thee handelaren hebben zowel losse thee als theezakjes.

Het grote verschil tussen losse thee en theezakjes is de grootte van het blad. Dat is wat de grootste invloed uitoefent op de uiteindelijke thee in je kopje. Theebladeren bevatten (chemische) verbindingen en essentiële oliën wat de basis vormt van de heerlijke smaak van thee/ Wanneer de bladeren gebroken worden, kunnen deze oliën verdampen waardoor een flauwe, smaakloze thee ontstaat. Theezakjes worden vaak gevuld met de kleinste, gebroken theebladeren – de zogenaamdefannings. Losse thee bevat vaak hele bladeren of tenminste grote delen van bladeren. Los van de bladgrootte is er een andere factor, namelijk ruimte. Theebladeren zuigen het water op waardoor ze sterk in grootte toenemen. Goede watercirculatie is belangrijk, waar in het geval van een theezakje weinig ruimte voor is.

Voor iemand die het gemak van een theezakje waardeert, heeft Evans & Watson verschillende theefilters in het assortiment opgenomen, speciaal voor losse thee. Net zoals met theezakjes houden de papieren theefilters de thee vast terwijl de thee aan het trekken is, waardoor een theezeef of thee-ei niet nodig is. Deze theefilters geven de thee voldoende ruimte om uit te kunnen vouwen en zich vol te zuigen met heet water zodat de thee de karakteristieke smaak en aroma’s aan het water in jouw theekop kan afgeven.

Wat is thee?
Thee is een van de oudste en populairste dranken in de wereld. Volgens Chinese legende werd thee ontdekt door de Chinese keizer She Nong toen verse theeblaadjes in zijn kokende water dwarrelden. Na het proeven van de thee werd thee al snel een drank met geneeskrachtige potentie en werd het opgenomen in de encyclopedie van geneesmiddelen.

Zwarte thee, groene thee, oolong, witte thee en pu erh zijn allemaal afkomstig van dezelfde theeplant – camelia sinensis. Verschillen ontstaan door de groeiomstandigheden, plaats van verbouwen, wanneer de theebladeren geplukt zijn en hoe ze zijn verwerkt. Alle thee bevat cafeïne – zelfs gedecafeïneerde thee bevat kleine hoeveelheden cafeïne. Het is juist de cafeïne in thee die het zo populair hebben gemaakt in het begin toen Buddistische monniken thee dronken om wakker te blijven tijdens lange meditaties.

Alle theelanden op de wereldkaart

Alle theelanden op de wereldkaart
De wereld van thee

Klik op de kaart voor een uitgebreide toelichting over de theeproducerende landen.

Wij houden van thee omdat het als één plant haar grootse verscheidenheid in smaak en profiel toont aan de wereld, de natuur naar voren laat komen waar het op groeit en de ambacht die het benodigd om de beste thee te kunnen maken. Thee drinken is een connectie met het land, een ritueel, met elkaar en een erg smaakvolle ervaring.

Waarom losse thee drinken?

Het is goedkoper. Goede losse thee kan meerdere keren worden hergebruikt voor het zetten van thee. Wanneer je het terugrekent is zelfs de duurdere losse thee goedkoper dan de meeste theezakjes bij het serveren.

Het smaak beter. Theezakjes worden in grote hoeveelheden – in bulk – gemaakt, waarna ze voor maanden in grote pakhuizen opgeslagen worden voordat ze geconsumeerd worden. Losse thee wordt in kleine hoeveelheden vanuit China, India en andere delen van de wereld verscheept. Door de absorberende kracht van thee zuigen deze de essentiële oliën op waardoor een deel van de smaak verdwijnt.

Beter voor boeren en de aarde. Met het kopen van handgemaakte thee steun je kleine familiebedrijven. Theezakjes worden in bulk op de plantages gefabriceerd. Een keuze voor losse thee is bovendien een keuze voor de aarde – er is minder waste dan bij theezakjes.

Losse thee is makkelijk!
Het surfen op het internet en al die vreemde spullen tegen kopen of het bijwonen van een High Tea kan behoorlijk intimiderend overkomen. Het zetten van thee is echter gemakkelijker dan koffie zetten. Op zijn simpelste: gebruik kokend water, voeg theebladeren toe en geniet! Veel theeboeren in China doen alleen dat, thee nippend uit een grote beker of glas met de prachtige theebladeren ronddrijvend in het water.

Vanzelfsprekend zijn er vele richtlijnen die je kunnen helpen bij het zetten van de beste en meest consistente kop thee. Lees de de volgende artikelen eens door als start punt voor het experimenteren met thee: Hoe beoordeel ik thee?Hoe zet ik thee? en Hoe proef ik thee?

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug