Catalogus

Moment
Cafeine
Biologisch

Nieuwe producten

 Er zijn 10 producten

Hibiscus

 • Tonen
 • Gezellige winter-versie van onze Moringa thee.

  Gezellige winter-versie van onze Moringa thee.

  € 3,00
 • Toetjes-achtige thee met zoete aardbeismaak aangenaam aroma en cafeevrij.

  Toetjes-achtige thee met zoete aardbeismaak aangenaam aroma en...

  € 2,70
 • Zachte zoete tropische smaak van rijpe ananas en heerlijke vanille.

  Zachte zoete tropische smaak van rijpe ananas en heerlijke vanille.

  € 2,60
 • Fruitige vruchtenthee met heerlijke bosvruchtensmaak om elk moment van de dag van te genieten.

  Fruitige vruchtenthee met heerlijke bosvruchtensmaak om elk moment...

  € 2,60
 • Vruchtenthee voor geliefden. Elke dag is met deze thee een viering van de liefde!

  Vruchtenthee voor geliefden. Elke dag is met deze thee een viering...

  € 2,50
 • Kruidenthee met unieke wat zoet-bittere smaak.

  Kruidenthee met unieke wat zoet-bittere smaak.

  € 2,20
 • Heerlijke melange van zure kersen appel rozenbottel en hibiscusbloesem als toetje van de dag.

  Heerlijke melange van zure kersen appel rozenbottel en...

  € 2,60
 • Op zoek naar een plek met zon thee in overvloed wit zand helder water en een strak blauwe hemel?

  Op zoek naar een plek met zon thee in overvloed wit zand helder...

  € 2,75
 • Zachte erg fruitige vruchtenthee met een rijpe sappigheid en heldere afdronk.

  Zachte erg fruitige vruchtenthee met een rijpe sappigheid en...

  € 2,80
 • Kruidenthee met zwarte thee gearomatiseerd met mango-passievrucht aroma

  Kruidenthee met zwarte thee gearomatiseerd met mango-passievrucht...

  € 2,75
1 - 10 van 10 producten

Wil je eens wat anders, dan doe je er goed aan hibiscusthee te kopen. Deze thee is niet alleen goed voor je gezondheid en je figuur, maar heeft ook eigenschappen die je leven zelfs extra spannend zouden kunnen maken. 

Hibiscusthee is een ideale thee in veel verschillende culturen, zover teruggaand als de Egyptenaren! Het verhaal gaat dat faraos zichzelf verfrisden van de hitte in de Nijlvallei met een heerlijke, zoetzure kop hibiscusthee. Om een selectie te kunnen maken hebben we alle theeën met hibiscus samengevoegd tot de hibiscusthee selectie.

De Hibiscus of Chinese roos, is een plant met prachtige bloemen in diverse kleuren. De populariteit van deze plant is zo groot, dat je hem vast weleens in een tuin hebt zien staan. Onbekender dan de plant zelf, is mogelijk het feit dat van de bloemen thee gemaakt kan worden. Deze hibiscusthee heeft een wat zurige smaak, die je desgewenst wat milder kunt maken door kaneel, honing of suiker aan je kopje thee toe te voegen. Simpelweg aan de smaak wennen is ook de moeite waard, want het drinken van deze thee heeft veel voordelen voor je gezondheid en kent een verrassend neveneffect.

En voel je je helemaal prettig in je gezonde- en aantrekkelijke lichaam, dan brengt je dat wie weet wel in een romantische stemming. Vergeet champagne en oesters, steek een kaarsje aan en zet een potje hibiscusthee, dat werkt lustopwekkend.

Wat is hibiscusthee?
Hibiscus thee is een kruidenthee gemaakt van hibiscusbloesem, het aftreksel is rood van kleur. Hibiscusthee is van nature cafeïnevrij. De kruidenthee wordt vaak al jaren gedronken om een verscheidenheid aan gezondsheidsvoordelen, waar veel over is geschreven. Zo wordt een verlaagde cholesterol er aan toegeschreven, evenals hulp bij gewichtsverlies, versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van constipatie. In de theewereld kan hibiscusthee worden gevonden in kruidenmelanges, als basis van vruchtenthee of gemelangeerd met zwarte thee tot een krachtige thee.

Naast de staatbloem van Hawaii wordt hibiscus (bekend bij inheemse bevolking als Pua Aloalo) als grote, smaakvolle bloem in veel delen van de wereld gedronken als hete of koude kruidenthee gedronken. Het staat in West Afrika bekend als ‘bissap’, ‘karkadé’ in Egypte en Sudan, ‘flor de Jamaica’ in Mexico en ‘gongura’ in India en Brazilië. Andere noemen het ‘roselle’, een bekende naam voor de hibiscusbloem. Gedroogde hibiscus is eetbaar (bereid je voor op een sterke, zure smaak) en een traktaktie in Mexico.

Hibiscusthee en gezondheid
Overgewicht, een te hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol zijn welvaartskwaaltjes waar de meesten van ons wel op een of andere manier mee te maken hebben. Wanneer je een pakje hibiscusthee koopt, heb je een middel in handen dat al deze ongemakken en gezondheidsrisico’s via hetzelfde kopje thee te lijf gaat. De thee werkt bloeddrukverlagend en pakt met name het slechte cholesterol LDL aan. Wil je afvallen, dan helpt de thee je door je vetstofwisseling te verbeteren en vocht snel af te drijven. Andere voordelen van hibiscusthee zijn dat deze thee bekend staat om de vaatverwijdende eigenschappen en de bloeddoorvoer in je lichaam verbetert. Hierdoor heeft de thee een positief effect op het voorkomen van hart- en vaatziekten. De thee bevat bovendien anti-oxidanten die het verouderingsproces remmen door te voorkomen dat zogenaamde vrije radicalen schade aanrichten in je lichaam.

Nadelen van hibiscusthee of bijeffecten
Zelfs als thee of kruidenthee een reputatie hebben van gezonde drank, hoeft het niet perse een goede match voor jou te zijn. Sommige ervaren lichte misselijkheid of een draaiende maag na het drinken van hibiscusthee. Als je onbeked bent met hibiscusthee, begin er dan voorzichtig mee door het langzaam in jouw dieet op te nemen totdat je weet hoe je lichaam reageert. Raadpleeg je huisarts voor de juiste dosis – vooral bij hoge of lage bloeddruk of voorgeschreven medicijnen.

Hibiscusthee en in verwachting?
Kan ik hibiscusthee drinken als ik zwanger ben? Als je zwanger wilt worden of al bent dan is het zeer belangrijk om contact op te nemen met je huisarts voordat je hibiscusthee drinkt. Er zijn aanwijzingen dat bepaalde types hibiscus een stimulerende werking hebben op de doorbloeding in het bekkengebied en de baarmoeder. Hierdoor kan het in potentie gevaar opleveren en zelfs leiden tot een miskraam. Wees voorzichtig en bescherm je kleintje en jezelf door contact op te nemen met je huisarts.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug