Nieuwe producten

 Er zijn 8 producten

Earl Grey

 • Tonen
 • Verfrissende lichte delicate zwarte thee met tonen van citroen en sinaasappel.

  Verfrissende lichte delicate zwarte thee met tonen van citroen en...

  € 2,65
 • Harmonieuze smaak van zoete jasmijn gevolgd door de karakteristieke citrussmaak.

  Harmonieuze smaak van zoete jasmijn gevolgd door de karakteristieke...

  € 2,05
 • Verfrissende zwarte thee met lichte citrussmaak (erg lekker bij gebak!).

  Verfrissende zwarte thee met lichte citrussmaak (erg lekker bij...

  € 2,75
 • Fanatics zijn dol op het romige alternatief met vanille bergamot smaak.

  Fanatics zijn dol op het romige alternatief met vanille bergamot...

  € 2,95
 • Green Earl Grey is een Earl Grey vanuit een ander perpectief verse groene thee met een heerlijke bergamotsmaak.

  Green Earl Grey is een Earl Grey vanuit een ander perpectief verse...

  € 2,75
 • Zwarte theemelange sterk gearomatiseerd met Bergamot-olie.

  Zwarte theemelange sterk gearomatiseerd met Bergamot-olie.

  € 2,05
 • Zachte Earl Grey met frisse, bloemige tonen. Een waar genot en al jaren populair onder de dames.

  Zachte Earl Grey met frisse, bloemige tonen. Een waar genot en al...

  € 2,90
 • Gearomatiseerde rooibos met bergamotsmaak. Variant op klassieke Earl Grey.

  Gearomatiseerde rooibos met bergamotsmaak. Variant op klassieke...

  € 3,45
1 - 8 van 8 producten

Earl Grey is een melange van thee, geparfumeerd met bergamot. De bijzondere smaak van bergamot en de thee melange creëert een klassiek lichte en verfrissende smaak. Door de unieke smaak is Earl Grey van velen de favoriet; rokerig en geurvol met een vleugje citrus. Earl Grey bestaat traditioneel uit een melange van Indiase en Ceylon thee. Sommige theepakkers voegen ook een gedeelte Lapsang Souchong toe om de Earl Grey een lichte rokerige, rijke smaak te geven. Elke zwarte thee met bergamot wordt ondertussen gezien als Earl Grey.

Bergamot, hét ingrediënt
Bergamot is een aromatische olie gewonnen uit de schillen van de bergamotvrucht. De olie wordt gebruikt in essentiële oliën, huidproducten en natuurlijk als smaakmaker voor voedsel. De smaak van bergamot is bloemig en rijk, met een licht bitter, astringente smaak. De olie ruikt naar verse citrus en is mat goud van kleur. Voorzichtigheid is geboden met bergamotolie op de huid, de huid kan hierdoor beschadigen wanneer blootgesteld aan veel licht.

earl-grey

De bergamotvrucht, citrus bergamia, komt van nature uit Zuid Azië. Bij de introductie in Italië kwam men er achter dat het hier wel heel goede gedijde. Doordat pogingen voor cultivatie in andere regio’s niet zo succesvol werden, verzorgd nu de in Italië geteelde vrucht voor de bulk aan commercieel verwerkte bergamot. De schillen van de vruchten worden gedroogd en toegevoegd voor geparfumeerde thee. Er wordt ook gebruikt gemaakt van de essentie van bergamot, bijvoorbeeld in parfum.

Verschillende types Earl Grey thee
Earl Grey is zo populair dat er vele variaties op gemaakt zijn. Een van de bekendste is Lady Grey, vaak een melange van Earl Grey en korenbloembloesem. Andere populaire Earl Grey variaties zijn Russische Earl Grey (Earl Grey met stukjes citrusschil), Decaf Earl Grey, Earl Red / Red Earl Grey / Earl Rooibos (rooibos geparfumeerd met bergamot) en Earl Green (groene thee geparfumeerd met bergamot). Naast de verschillende types bestaan er ook variaties onder een creatieve naam zoals Mademoiselle Grey of Lord Grey, melanges met kruiden, bloemen (bijv. rozenbladeren of lavendel) en andere ingrediënten. Een andere, voornamelijk in Engeland bekende variatie is de London Fog, een thee latte gemaakt met Earl Grey, gestoomde melk en vanille siroop.

Earl Grey een theesoort?
Veel mensen zijn onder de veronderstelling dat Earl Grey een theesoort is. Alle zwarte thee, net zoals andere theesoorten, komt van de camelia sinensis. De theebladeren worden op verschillende momenten in het jaar geplukt en op verschillende manieren verwerkt. De verschillende verwerkingsmethodes zorgen voor de theesoorten, van witte thee tot zwarte thee. Earl Grey is een melange, waar bergamot(extract) wordt gebruikt om vaak zwarte thee te parfumeren.

Altijd verse thee

Vers, alleen de hoogste kwaliteit

Ruim assortiment

750+ thee, theepotten en accessoires

100% tevreden

Niet goed, geld terug