Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Kruiden tegen jeuk kopen: Chinese kruiden en meer

Op het nu door zonnebrand komt, je gestoken bent door een insect of huiduitslag, constante jeuk is wel het laatste waar je op zit te wachten. Naast dat er veel zalfjes en crèmes bestaan voor specifieke aandoeningen zoals eczeem helpen ook goede geneeskrachtige kruiden tegen jeuk. Kruiden die tegen jeuk helpen en de jeuk weghouden. In de meeste gevallen gaat jeuk gepaard met een ontsteking. Kruiden tegen jeuk dienen dus in de eerste plaats te ondersteunen bij een ontsteking.

Meer Informatie

Kruiden tegen jeuk: ontstekingen remmen

Om de jeuk weg te nemen dienen kruiden zowel inwendig als uitwendig toegepast te worden. Voor inwendige toepassing is kruidenthee of een tinctuur geschikt, voor uitwendige toepassing zijn zalfjes en oliën geschikt. Een aantal zeer goede kruiden met een ontstekingsremmende werking vind je ook bijvoorbeeld in moderne medicijnen en prikwegzalfjes. Kruiden die goed voor de huid zijn aloë Vera, valkruid, basilicum, goudsbloem, kamille, smeerwortel, jeneverbessen, lavendel, zoethout, heemstwortel, brandnetel, weegbree, toverhazelaar en sint-janskruid.

Wat jeuk is en hoe het werkt

In feite is jeuk een reactie op huidirritatie. De reactie wordt veroorzaakt door de zenuwen. De zenuwen die het gevoel jeuk doorgeven aan de hersenen, zijn dezelfde die pijn doorgeven. Wanneer de zenuwen een irriterende stof waarnemen, vertellen je hersenen dat je jeuk hebt. Instinctief gaat je hand naar de plek om te krabben. Zo zorgen je hersenen ervoor dat de irriterende stof weg gehaald wordt. Het probleem zonnebrand of een huiduitslag is dat ze niet weggaan als je ze krabt. Je blijft jeuk houden, de hersenen krijgen namelijk nog steeds door dat er een irriterende stof zit. Hiernaast helpt het uitdrogen van de uitslag ook goed.

Raadpleeg altijd een arts

Wees altijd voorzichtig met de toepassing van kruiden. Bespreek de keuzes, beslissingen en behandelplan goed met je arts. Raadpleeg deze altijd voordat je een medische behandeling wilt ondersteunen met kruiden. Bespreek met je arts altijd of de kruiden samengaan met eventuele medicijnen. Experts raden aan om jeuk te bestrijden met veranderingen in je levensstijl en de juiste medicatie. Als je eraan denkt om kruiden tegen jeuk te kopen, neem dan eerste contact op met je arts. Sommige kruiden kunnen een negatieve invloed hebben op het gebruik en de werking van medicijnen. Raadpleeg altijd een arts in het geval van twijfel, zwangerschap, bij het geven van borstvoeding, voor kinderen en voor ouderen.

Minder informatie

Er zijn 43 producten.

Item 1-12 van 43 in totaal item(s)

Actieve filters