Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Olibanum is een van de oudste wierooksoorten, afkomstig uit het Midden-Oosten. Olibanum staat ook bekend als frankincense. De wierook wordt op grote schaal gebruikt voor verschillende religieuze rituelen. Zo worden er helende eigenschappen aan toegekend. Een andere toepassing van wierook, en olibanum in het bijzonder, is muggen op afstand te houden.

Frankincense wordt al duizenden jaren gebruikt en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Zo is via verschillende handelroutes met de jaren wierook ook in Europa aanbeland. Het wordt bijvoorbeeld in verschillende Christelijke kerken gebruikt. Mensen geloven al jaren dat wierook magische krachten bezit. Dat het zo ongeveer alles geneest en de gebruiker dichter bij de goden brengt. Wierook wordt gewonnen van Boswellia-bomen, algemeen bekend om hun aromatische hars en helende eigenschappen. Wierook kan worden gekocht in de oorspronkelijke harsvorm, als essentiële olie en is over de hele wereld wel verkrijgbaar. Frankincense is bovendien een ingrediënt in de meest populaire parfums en is dan ook een zeer gewaardeerd product.

Als frankincense als wierookhars wordt gebruikt, helpt de rook ook om muggen, wespen, vliegen en andere insecten te weren. Een geweldige manier om muggen op afstand te houden. Bovendien geeft het een heerlijke geur in je huis. Vergeet sprays of andere antimugproducten, wierook is een zeer geschikt natuurlijk alternatief. Hiernaast is frankincense echte moodbooster. Zo kan het mensen helpen angst en depressie te overwinnen. Slechts een klein beetje wierook is voldoende, houd de muggen weg en maak je klaar voor een ontspannen avond.