Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Ja, rooibos is veilig om te drinken als je zwanger bent. Een volmondige JA. Rooibosthee wordt tijdens de zwangerschap zelfs aangeraden. Naast dat het 100% veilig is om te drinken, zit het ook nog eens bomvol gezonde inhoudsstoffen. Rooibosthee is ten eerste cafeïnevrij. Hiernaast bevat het calcium, magnesium en zit het bomvol antioxidanten. Het heeft ook een positief effect op de spijsvertering en (maag)zuurbranden.

  • 100% cafeïnevrij
  • Bomvol antioxidanten (en is ontstekingsremmend)
  • Helpt bij de spijsvertering
  • Draagt bij aan een goede nachtrust

In tegenstelling tot (zwarte) thee bevat rooibos haast geen tannines. Tannines hebben namelijk een negatief effect op voedselopname. Het is ook veilig voor kinderen om rooibos te drinken. Het is heerlijk met melk of een beetje honing (honing = niet voor kinderen!). Of je rooibos met honing tijdens je zwangerschap mag ontdek je hier.

Tijdens je zwangerschap is de aangeraden hoeveelheid rooibosthee 3 koppen per dag. De maximale hoeveelheid rooibos is echter niet precies bekend, raadpleeg daarom je huisarts over hoeveel rooibos veilig is om te drinken. Verder is iedereen anders. Gelukkig ook maar. Dit betekent echter ook dat iedereen anders kan reageren op rooibosthee. Als je op enig moment na het dirnken van rooibos een vreemd gevoel of bijwerkingen krijgt, raadpleeg dan je huisarts.