Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Hartkloppingen ontstaan het vaakst door zware fysieke inspanning of een emotionele uitdaging. Denk aan een stevige sportsessie, een sollicitatiegesprek of wanneer je erg boos bent. Het is ook mogelijk als je het hart in rustmodus extra goed voelt. Dat is normaal.

Niets om je zorgen over te maken.

Er zijn een aantal oorzaken wanneer je een versterkt gevoel hebt van je hartslag. Bijvoorbeeld wanneer je je op je linkerzij ligt. Andere oorzaken die hartkloppingen - ook in rust - kunnen verklaren, zijn:

  • Stevige maaltijd
  • Inname van (veel) cafeïne via koffie, (ijs)thee, cola, energiedrankjes en chocolade
  • Stress en spanning
  • Angst/zorgen
  • Nicotine, alcohol, drugs en/of andere stimulerende middelen
  • Medicijnen

Rooibos past in principe niet in de beschrijving. Rooibos is immers geen stevige maaltijd, zorgt het niet voor stress, spanning, angst of is het geen drugs. Daarom blijft er één mogelijkheid over waarom rooibos hartkloppingen kan veroorzaken. Cafeïne.

Alhoewel cafeïne een natuurlijke stimulant is met positieve effecten voor het lichaam, kan het ook hartkloppingen veroorzaken, angstgevoelens vergroten en andere ongewenste gevolgen hebben bij overmatige inname. Dit is exact de reden waarom sommige theedrinkers op zoek zijn naar een theesoort zonder cafeïne. De vraag is dan, bevat rooibos cafeïne?

Rooibos is van nature 100% cafeïnevrij, wat het een goed alternatief maakt voor groene- en zwarte thee. Het is dan ook veilig om aan te nemen dat je van rooibos geen hartkloppingen krijgt.