Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos heeft een ontstekingsremmende werking. Ontstekingen zijn het gevolg van de omgeving, slecht dieet, stress, weinig slaap, medicijnen, gifstoffen in het lichaam, make-up, schoonmaakmiddelen en nog veel meer.

Het verbeteren van je dieet en levensstijl leidt er toe dat we gezonder zijn, meer energie hebben, kalmer, meer uitgerust en gelukkig zijn. Rooibos is hier een goede aanvulling op.

Rooibos bevat bovendien antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen en pijn verminderen. Zo helpen de spasmolytica (synoniem: antispasmodica) bestandsdelen in rooibos specifiek tegen krampen van organen en buikpijn door het activeren van  potassium ionen in het lichaam.

Een flavonoïde die ook in rooibos voorkomt is quercetine. Quercetine is een ontstekingsremmer. Sterker nog, één van de belangrijkste eigenschappen van quercetine is het vermogen om ontsteking in gunstige zin te beïnvloeden1.

Dus naast een aanpassing in voeding en levensstijl kan rooibos een handje helpen om ontstekingen tegen te gaan.

Bronnenlijst

  • Häkkinen S.H., Kärenlampi S.O., Heinonen I.M., Mykkänen, H.M. & Törrönen, A.R. (1999). Content of the flavonols quercetin, myricetin, and kaempferol in 25 edible berries. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 47(6). 2274-2279.