Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos helpt bij het bestrijden en voorkomen van diarree. Diarree kan een aantal oorzaken hebben. Denk aan spijsvertering, bijwerkingen van medicijnen, eten van vet of (zeer) gekruid eten en een allergische reactie op voedsel. Vooral in het geval van het eerste kan rooibos uitkomst bieden.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat rooibos bomvol zit met voedingstoffen zoals mineralen en vitamines. Een van deze voedingsstoffen zijn flavonoïden. Flavonoïden hebben een antispasmodische eigenschappen. Dit helpt om de spijsvertering te helpen kalmeren, bij diarree en het verzachten van buikkramp.

Omdat rooibos van nature cafeïnevrij is kan het bovendien voorkomen dat de darmen direct beginnen te werken na het drinken van de eerste kop thee of koffie. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat cafeïnehoudende dranken zoals koffie en thee worden ingewisseld voor rooibos.

Ten slotte bevat rooibos ook looizuur, een ander woord voor tannine. Tannines helpen de stoelgang te vertragen. Vanzelfsprekend helpt bovenstaande alleen door regelmatig rooibosthee te drinken.