Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos is zeker goed voor de nieren, het is bijvoorbeeld van nature een diureticumRooibos helpt de “afgifte van water door de nieren te bevorderen, waardoor een verhoogde productie van urine ontstaat”.

Het zorgt er dus voor dat je wat vaker moet plassen, doordat je nieren iets meer actief zijn dan normaal en iets beter werken in het verwijderen van afval- en gifstoffen uit het lichaam via je urine.

Voldoende vochtinname is sowieso overigens belangrijk om een goede spijsvertering en meerdere lichaamsfuncties op gang te houden. Het is echter ook belangrijk, doordat meer vocht het lichaam verlaat, op te passen voor uitdroging.

Het beste is om rooibos in de ochtend te drinken, op een lege maag.

Naast dat rooibos goed is voor de nieren, helpt rooibos ook tegen nierstenen. Er bestaan meerdere oorzaken van nierstenen.

Nierstenen kunnen ontstaan door een tekort aan citraat, vochtgebrek, verstoorde zuurgraad, urineweginfecties, erfelijkheid en de inname van veel oxaalzuren. De inname van oxaalzuren kunnen de kans op nierstenen vergroten.

Oxaalzuren komen voor in verschillende planten, zoals rabarber en klaverzuring, cacao, chocolade, de meeste noten, bessen, bonen, bieten, peterselie, spinazie en postelein. Sommige nierstenen bestaan overigens voor het grootste gedeelte uit oxalaten.

Een van de belangrijkste dingen in dit geval wat rooibos uniek maakt ten opzichte van andere thee is dat het geen oxaalzuur bevat.

Normaliter worden mensen met een verhoogde kans op nierstenen afgeraden thee te drinken. Thee bevat namelijk oxaalzuur wat kristallisatie stimuleert, wat er voor zorgt dat calcium in de nieren bezinken.

Het ontbreken van het zuur stimuleert gezondere nieren en helpt tegen nierstenen. Rooibos is daarom 100% veilig te drinken wanneer je een verhoogde kans op nierstenen hebt.