Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Onderzoek op ratten heeft aangetoond dat rooibos de lever kan helpen beschermen. Door de bescherming kan rooibos helpen om de ontwikkeling van leververvetting te voorkomen.

Leververvetting is een serieuze aandoening waarbij door een verstoring van de vetstofwisseling de lever vet gaat opslaan. Rooibos kan ook beschadigd leverweefsel helpen herstellen en wordt dan ook aangeraden als een effectieve manier om leverziekte te voorkomen.

Onderzoek1 toont aan dat rooibos bijvoorbeeld in staat is de leverfunctie te verbeteren en te beschermen tegen oxidatieve schade. De onderzoekers ontdekten namelijk dat de antioxidantrijke rooibos en rode palmolie de lever beschermen tegen de schadelijke peroxide tert-Butyl Hydroperoxide (t-BHP).

Niet alleen kon de lever beschermd worden, het kon zelfs een deel van de al ontstane schade herstellen. Rooibos kan dus zeker geen kwaad!

Bronnenlijst

  • Ajuwon, O.R., Katengua-Thamahane, E., Van Rooyen, J., Oguntibeju, O.O., and Marnewick, J.L. (2013). Protective Effects of Rooibos (Aspalathus linearis) and/or Red Palm Oil (Elaeis guineensis) Supplementation on tert-Butyl Hydroperoxide-Induced Oxidative Hepatotoxicity in Wistar Rat. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. vol. 2013, Article ID 984273, 19 pages. http://dx.doi.org/10.1155/2013/984273