Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibosthee kan helpen bij allerlei klachten gerelateerd aan het maag- en darmstelsel. Rooibos is goed voor de darmen, maar ook voor de maag. Dit heeft alles te maken met waaruit rooibos is samengesteld.

Rooibos is opgebouwd uit allerlei actieve bestandsdelen zoals polyfenolen, flavonoïden, antioxidanten en mineralen. Mineralen zoals kalium, magnesium, natrium, calcium, zink en nog veel meer. In de groep flavonoïden zitten onder andere quercetine, orientin en vitexin. Stoffen die er om bekend staan de spijsvertering tot rust te brengen.

Rooibosthee kan echter nog veel meer. Zo kan het helpen de spieren in het maag- en darmstelsel te kalmeren, door de spasmolytische inhoudsstoffen helpen bij buikpijn en maagkrampen, en een effectieve rol spelen in het elimineren van pathogenen - veroorzakers van maagklachten en diarree.

Als spasmolyticumdrager helpt het ook bij maagkrampen en darmproblemen van bijvoorbeeld baby’s. Er zijn dus een aantal voordelen die rooibos biedt voor de darmen. Gelukkig wordt dit onderbouwd met onderzoek, veel wetenschappelijk onderzoek. Helaas is er op dit moment echter geen wetenschappelijk onderzoek waarbij de effecten direct op mensen zijn onderzocht.

In het geval van maag- en darmklachten is pepermunt dan een betere optie, hier zijn deze bewijzen er wel.