Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos is een kruidenthee - de vraag is volmondig met ‘Ja’ te beantwoorden. Het antwoord verdient echter wel enige nuance. Om als kruidenthee door het leven te mogen gaan dient het te voldoen aan een op thee lijkende, warme drank, gemaakt van (diverse) kruiden. Kruidenthee wordt dus niet gemaakt met de bladeren van de theestruik.

We herkennen namelijk een verschil tussen ‘echte thee’ en ‘een drankje gezet als thee’. Om als ‘thee’ door het leven te gaan moet het bladeren van de Camellia sinensis-plant bevatten. De theeplant is de enige plant wat wordt gebruikt om de theesoorten mee te maken. Denk aan groene thee en zwarte thee.

Rooibosthee wordt gemaakt van de bladeren van de rooibosplant Aspalathus linearis, de Camellia sinensis komt hier in zijn geheel niet aan te pas. Omdat rooibos niet wordt gerekend tot thee, is het aftreksel van rooibos dan ook een kruidenthee

Waarom er dan toch thee wordt gezegd tegen kruidenthee of rooibosthee is omdat ze op dezelfde manier bereid worden als ‘echte thee’. Om de verwarring weg te nemen zou een betere aanduiding voor kruidenthee dan ook infusie of tisane zijn. Ontdek hier wat rooibos nog meer is.