Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos kan helpen bij eczeem. Niet bij alle vormen maar kan zeker geen kwaad. Rooibos zit namelijk bomvol antioxidanten en mineralen. Denk aan koper, natrium, kalium, calcium, ijzer, mangaan maar ook magnesium en zink. Juist deze laatste twee zijn essentieel voor een gezonde huid.

Rooibos staat door de combinatie van de vele polyfenolen en mineralen bekend om haar positieve werking op ontstekingen, spijsvertering, gezonde huid, darmen, het hart en diabetes.

Een van de oorzaken van eczeem, zo niet de grootste, is dat het een ontsteking is. Een ontsteking die verergert wordt doordat het lichaam overreactief op de ontsteking reageert.

Allemaal antilichaampjes die afgevuurd worden om de ontsteking te bestrijden. Het lichaam doet dit zo enthousiast dat er een tegenstrijdig effect ontstaat. Het goede nieuws is echter dat rooibos een ontstekingsremmende en verzachtende werking heeft. Vooral voor de huid. Het is dan ook niet voor niets dat rooibosextracten worden verwerkt in huidproducten.

Voor het toepassen van rooibos zet je rooibosthee zoals je gewend bent. Zet heet water op het vuur, doe per 250 ml ca. 1 theelepel in een filter en giet hier het hete water op. Laat zo’n 5 tot 8 minuten trekken. Haal het filter er uit.

Hierna wordt wijkt het iets af van je gebruikelijke kopje rooibos. In plaats van dat je het drinkt, zet je het weg en laat je het afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je de rooibosthee direct op de huid toepassen door de te behandelen plekken er mee schoon te spoelen of al deppend het aan te brengen.