Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Het internet is een interessante plek. Zo vind je op het internet bijvoorbeeld verhalen dat rooibos de oplossing is voor acne. Ervaring na ervaring rept over rooibos als de oplossing. Helaas wordt dit niet ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Dat wil echter niet zeggen dat ervaringen van mensen fout zijn. Dat rooibos een hoax is als het gaat om dat rooibos helpt bij acne.

Waar namelijk wél wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan, is de werking van rooibos. Één van de eigenschappen van rooibos is dat het een ontstekingsremmende werking heeft.

Hiernaast weten we dat er een aantal oorzaken van acne zijn. Acne kan veroorzaakt worden door:

  • Overtollige productie van huidsmeer (sebum),
  • De bacterie Cutibacterium acnes,
  • Ontstekingen, vaak veroorzaakt door afvalstoffen van bacteriën,
  • Hyperkeratosis, wat ontstaat wanneer haarzakjes verstopt raken met keratine (een proteïnebestandsdeel van sebum).

Aangezien ontstekingen een van de oorzaken van acne zijn, en rooibos dit proces kan vertragen, kan het bijdragen om de symptomen van acne te verminderen.

Er zijn twee manieren om rooibos toe te passen om acne te behandelen.

Dit kan door het drinken en door de rooibos plaatselijk toe te passen met een wattenschijfje. Om rooibosthee te maken, gebruik je 1 theelepel rooibos per 250 ml water. Laat de rooibos 5-8 minuten trekken in heet water. De thee kan zowel heet als koud gedronken worden.

Voor het toepassen op de huid, zet je de thee zoals hierboven beschreven, laat het afkoelen en pas het op de acne toe door het al deppend aan te brengen.