Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos is super veilig om te gebruiken. In de eeuwen dat rooibosthee wordt gedronken in Zuid-Afrika, en wat later in het Westen en Azië, zijn er geen incidenten voorgekomen waaruit blijkt dat rooibos nadelige effecten heeft op het lichaam of op de geestelijke gezondheid.

Bij normaal gebruik.

Bij (zeer)bovengemiddeld gebruik zijn er wel een aantal bijwerkingen geconstateerd. Kort door de bocht kan het drinken van extreme hoeveelheden rooibosthee bijvoorbeeld leiden tot leverproblemen. Onderzoek wijst op een toename in leverenzymen.

Ander onderzoek¹ wijst er op dat rooibos de productie van oestrogeen kan stimuleren. Andere bronnen suggereren dat mensen die gevoelig zijn voor hormoon-gevoelige aandoeningen zoals borstkanker, rooibosthee beter kunnen vermijden.

In tegenstelling tot veel andere producten lijken de bijwerkingen zeer mild en alleen van toepassing bij inname van grote hoeveelheden. In het algemeen gezegd, bij normaal gebruik is het veilig om aan te nemen dat rooibos geen nadelen heeft.

¹ Joubert, E., de Beer, D., Malherbe, C. J., Muller, N., Bonnet, S.L., van der Westhuizen, J.H. & Ferreira, D. (2013). Occurrence and sensory perception of Z-2-(β-d-glucopyranosyloxy)-3-phenylpropenoic acid in rooibos (Aspalathus linearis). Food Chemistry. 136(2). 1078-1085. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.09.014