Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Kamille thee goed voor darmen? Spijsvertering

De introductie van zelfzorggeneesmiddelen sinds de jaren '60-70, in de vorm van handige capsules en pillen, heeft een grote invloed gehad op onze gezondheid. Over de jaren hebben veel mensen bijvoorbeeld baat gehad bij de toegankelijkheid van paracetamol. Wie kent het immers niet? De laatste jaren is een toenemende trend in gezondheid te zijn. Een andere levensstijl, anders eten. Meer sporten. Gezondere voeding. In lijn hiermee zijn er ook steeds meer mensen die minder van traditionele (zelfzorg)medicijnen gebruik willen maken. Wat zit er immers in - is het allemaal wel goed voor mijn lichaam? De keuze valt dan al snel op een meer natuurlijke ondersteuning. Geneeskrachtig, rechtstreeks uit de natuur. Een voorbeeld is kamille. Zo helpt kamille thee darmen- en maagklachten, maar ook tegen angst en stress.

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Oorzaken en gevolgen van slechte spijsvertering

Dit is dus waar de medicinale kruiden om de hoek komen kijken. Er is een steeds grotere vraag naar gezonde, veilig en geneeskrachtige manieren om thuis kwaaltjes te kunnen behandelen. Eigenlijk hetzelfde als wat zelfzorggeneesmiddelen zoals paracetamol nu doen. Alleen dan de natuurlijke variant. Kamille is zo'n geneeskrachtig kruid. Een kruid wat bovenaan de populaire lijst van heilzame thee staat. Zo helpt kamille thee darmen, bij slaap, angst en is kamillethee goed tegen stress.

Buikpijn is altijd lastig om op te lossen. Het is net hoofdpijn. Problemen met de spijsvertering is niet alleen pijnlijk maar ook nog eens zeer oncomfortabel. Het bemoeilijkt verder de inname van vitamines, mineralen en kan het leiden tot ergere gezondheidsklachten. Onder de gezondheidsklachten die worden ervaren zijn maag- en darmklachten de meest voorkomende. Slechte spijsvertering kan komen door specifiek voedsel (scherp!), stress of angst en slechte eetgewoontes. Veel en vet voedsel bijvoorbeeld. Andere oorzaken zijn er ook. Bepaalde medicijnen bijvoorbeeld. Of stimulerende middelen zoals roken en alcohol. Ook deze kunnen een negatieve invloed hebben. Het gevolg is dat de darmen abnormaal of slechter functioneren.

Gevolgen van een slechte spijsvertering kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Zoals zojuist aangegeven kan het de inname van vitamines en mineralen uit voedsel bemoeilijken. Het kan ook leiden tot serieuzere problemen in het maag- en darmstelsel.

Kamille thee darmen, maag en spijsvertering

Kamille is een erkend en bekend kruid. Zo ondersteunt kamille thee de spijsvertering en helpt het bij een aantal maag- en darmklachten. Het kan gemakkelijk en effectief helpen infecties te bestrijden in darmen, zuurbranden te kalmeren en de spijsvertering te verbeteren. Het kruid kan ook nuttig zijn voor serieuzere aandoeningen zoals prikkelbare darm syndroom (PDS) en maagzweren helpen te voorkomen.

> Kamille thee gebruiken

Drink een kop warme kamille thee na de maaltijd. Dit vergemakkelijkt de spijsvertering en kan je maag- en darmen al van dat opgeblazen gevoel af helpen. Meer weten over hoe je thee het beste maken kan?

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter