Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Kamillethee candida, vaginitis & spoelen

Door de komst van de penicilline zijn veel oude geneeskrachtige kruiden bij het grote publiek op de achtergrond gekomen. In Europa is er echter een lange traditie met het gebruik van medicinale kruiden. Naast dat ze lekker zijn hebben bepaalde bloemen - zoals kamille - een geneeskrachtige werking. Kamille toetst bijvoorbeeld positief op anti-ontstekende werking. Kamillethee candida & vaginitis, wat hebben ze gemeen? Kamille kan bijvoorbeeld gebruikt worden tegen vaginitis, candida, ontstoken ogen, kiespijn en ontstoken tandvlees. 

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Kamillethee: candida & vaginitis. Helpt het downunder?

De maandelijkse cyclus komt altijd samen met persoonlijke ongemakken, variërend van mild tot ernstig en slopend. Vanzelfsprekend varieert dit per persoon. Een gezonde cyclus is een belangrijke factor zijn voor je gezondheid an sich. Sommige hebben van nature een gezonde huishouding. Andere vrouwen zijn een beetje extra hulp nodig. Gelukkig verbergt de zachte aard van kamillethee een aantal krachtige eigenschappen. Eigenschappen die kamille zeer nuttig maakt bij het ondersteunen van een natuurlijke en gezonde huishouding downunder.

Slechte hygiëne: NEE

Elke vrouw gaat door een aantal ongemakken heen. Je eerste menstruatie, wellicht je eerste SOA of zelfs een serieuze ziekte. Het is o-zo gemakkelijk een infectie op te lopen. Veel infecties hoeven helemaal niet veroorzaakt te worden door slechte persoonlijke hygiëne. Echt niet. Ze kunnen ook veroorzaakt worden door een ontsteking. Of je partner die wat losjes met hygiëne omgaat.

Wat is vaginitis?

Minstens 1 op de 50 vrouwen krijg te maken met een vaginale infectie door de beta-hemolytische streptococ. Vaak valt iets dergelijks onder de term vaginitis. Vaginitis wordt gebruikt om vele soorten ontstekingen aan de vagina(wand) te beschrijven. Het is geen ziekte op zich, maar een verzamelnaam voor onder andere vaginale infecties, schimmelinfecties en irritaties. Het beschrijft een ontsteking van de binnenste wand van de vagina, schaamlippen en het weefsel rond de vagina. Vaginitis is te herkennen aan jeuk, een brandend gevoel, een verandering in de kleur, geur of hoeveelheid van de afscheiding of pijn. Met kamillethee vaginitis bestrijden, kan het?

Wat is candida?

De infectie candida daarentegen is de naam voor de schimmel die tot schimmelinfecties leidt, zogenaamde candidiasis. Candida is een gistachtige schimmels die bij vrijwel iedereen aanwezig is. Zo komt het voor in de mond, in de darm, op de huid en in de vagina, en vormt met bacteriën een bepaald evenwicht. Candidiasis treedt op wanneer de schimmels een overwicht krijgen op de bacteriën en zo het biologische evenwicht verstoord is. Hierdoor ontstaat de candidainfectie. Met kamillethee candida bestrijden, kan het?

Hoe kamillethee candida en vaginitis bestrijden kan

Kamille - en in het bijzonder Echte Kamille (matricaria recutita) - bevat verschillende bestandsdelen met een anti-schimmelachtige werking. Perfect om candida een stevige dreun toe te brengen bijvoorbeeld. Het is belangrijk om Echte kamille te gebruiken, aan Roomse kamille wordt bijvoorbeeld minder schimmelwerende werking aan toegeschreven.

Kamille-candida behandeling

Met kamillethee candida bestrijden kan. Sterker nog, kamille is er zeer geschikt voor. Een goede manier om de candida (schimmel)infectie te bestrijden is om thee te maken van de gedroogde kamille. Maak van de kamille thee zoals je anders ook zou dan. Drink meerdere koppen verspreid over de dag om inwendig de schimmelinfectie te bestrijden. Het is ook mogelijk om met kamillethee te spoelen. Maak kamillethee zoals eerder en laat het afkoelen. Breng de koude kamille thee aan op en in de vagina. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een washandje of direct de kamillebloemen. Zorg dat het vocht uit de kamille met het ontstokene in aanraking kan komen. Herhaal dit dagelijks voor twee weken wanneer de ontsteking is afgezakt en alles weer is zoals het was. Het is ook mogelijk om de vagina met de kamillethee te spoelen, zoals bij een vaginale douche.

Let op: raadpleeg een arts bij langdurige klachten of uitblijven van genezing. Vaginitis is met traditionele medicijnen zoals antibiotica gemakkelijk te behandelen.

Kamille-vaginitis behandeling

Met kamillethee vaginitis bestrijden kan ook. Behandeling van vaginitis wordt bepaald aan de hand van de oorzaak van de ontsteking. Er zijn natuurlijke methoden voor de behandeling van vaginitis. Kamille is er één van. Andere zijn onder andere oregano-olie, cranberries en knoflook. Behandeling kan leiden tot directe behandeling en verlichting van symptomen wanneer dit op tijd gebeurd.

Meer voordelen van kamillethee

Veel mensen - mannen en vrouwen - gebruiken kamille voor veelvoorkomende aandoeningen. Om gemakkelijker in slaap te komen of bijvoorbeeld bij een verkoudheid. Kamille heeft echter ook voor andere (vrouwelijke)problemen een nut. Menstruatiekrampen zijn een veelvoorkomende issue die vrouwen ondervinden tijdens de menstruatie. Kamillethee kan helpen om de pijn van menstruele kramp te verlichten door haar anti-spastische eigenschappen. Door de afgifte van het aminozuur glycine, die er voor zorgt dat spieren gemakkelijker kunnen ontspannen, helpt kamille samengespannen spieren te kalmeren en vermindert het krampen. Een natuurlijke ontspanner.

Minder direct helpt kamillethee door de kalmerende eigenschappen ook op andere manieren. Door het zenuwstelsel helpen te ontspannen kan kamillethee stress verminderen en slaap stimuleren. Deze twee effecten hebben een significante bijdrage op de algehele gezondheid. Doordat je beter uitgerust bent en het lichaam beter in staat is zich weer op te laden, kan beter functioneren en kan het weer gemakkelijker omgaan met menstruatiepijn.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter