Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Zwangerschap & kamille

De herhaaldelijke maandelijkse cyclus van een vrouw vergezeld worden door persoonlijke ongemakken, variërend van mild tot ernstig, tot slopend aan toe. Vanzelfsprekend varieert dit per individu. Een gezonde cyclus kan een belangrijke factor van invloed zijn op de gezondheid van een vrouw an sich. Waar velen een gezonde huishouding in dit gebied hebben, zijn sommige vrouwen een beetje extra hulp nodig.

Gelukkig verbergt de zachte aard van kamillethee een aantal krachtige eigenschappen die het zeer nuttig maakt bij het ondersteunen van een natuurlijke en gezonde huishouding downunder. Lees verder hoe dit nederige kruid nuttig kan zijn voor alle vrouwen.

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Delicate dans van hormonen

Doordat het voortplantingsgestel van vrouwen afhankelijk is van bepaalde hormonen is het niet moeilijk nagaan hoe belangrijk het is dat deze hormonen in balans zijn. Hormonen functioneren in het lichaam als boodschappers en stimuleren verschillende functies. Samen en met organen zijn hormonen constant in beweging en veranderen soms per minuut gelijk aan de veranderde situatie in het lichaam. Het lichaam van de vrouw is afhankelijk van oestrogeen, progesteron en testosteron. Elk hormoon speelt een belangrijke rol. Wanneer er echter teveel of te weinig van een van de hormonen in het lichaam is, kan dit leiden tot bepaalde stoornissen. Ondanks dat een tijdelijke onbalans niet ongewoon is, moet een langdurige situatie onderzocht worden door een dokter. Een dokter die kan helpen de oorzaak te bepalen en een behandeling kan voorschrijven.

De voordelen van kamille thee

Veel mensen - mannen en vrouwen - gebruiken kamille voor veelvoorkomende aandoeningen. Om gemakkelijker in slaap te komen of bijvoorbeeld bij een verkoudheid. Kamille heeft echter ook een andere effect. Interessant voor vrouwen in het bijzonder. Menstruele kramp is een veelvoorkomende issue die vrouwen ondervinden tijdens de menstruatie. Kamille thee kan helpen om de pijn van menstruele kramp te verlichten door haar anti-spastische eigenschappen. Door de afgifte van het aminozuur glycine, die er voor zorgt spieren gemakkelijker ontspannen, helpt kamille samengespannen spieren te kalmeren en vermindert het krampen. Een natuurlijke ontspanner.

Minder direct helpt kamille thee door de kalmerende eigenschappen ook op andere manieren. Door het zenuwstelsel helpen te ontspannen kan kamille thee stress verminderen en slaap stimuleren. Deze twee effecten hebben een significante bijdrage op de algehele gezondheid. Doordat je beter uitgerust bent en het lichaam beter in staat is zich weer op te laden, kan beter functioneren en kan het weer gemakkelijker omgaan met menstruatiepijn.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter