Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Gezondheidsvoordelen kamille

Als je ooit naar de bijsluiter van medicijnen hebt gekeken is de kans aannemelijk dat je zowel verbaasd als onaangenaam verrast was. Terwijl de meeste medicijnen noodzakelijk zijn en de gezondheid enorm vooruit helpen, is er bij veel medicijnen kans op ernstige bijwerkingen. Samen met de toenemende kosten van medicijnen, is dit voor velen voldoende reden om verder te kijken naar geneeskrachtige kruiden uit de natuur die helpen bij het verlichten van kleine pijntjes of irritaties.

Terwijl je arts altijd op de eerste plaats komt wanneer het om medische hulp gaat, kunnen tal van natuurlijke kruidentheeën zoals kamille thee gunstig voor de gezondheid zijn en daarmee de behoefte voor gangbare medicatie verminderen.

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Verzachtende eigenschappen

Een van de belangrijkste eigenschappen van kamille is het kalmerende en ontspannende effect op zowel lichaam en geest. De rustgevende eigenschappen van kamille helpen onder andere bij slapeloosheid , stress, angst en paniekaanvallen. Bisabolol is een soort olie die van nature in kamille voorkomt. De stof wordt gelinkt aan de kalmerende, ontspannende eigenschappen. Bisabolol wordt bijvoorbeeld gebruikt in huidcrèmes om irritatie tegen te gaan. De eigenschappen kunnen zelfs van pas komen bij ernstigere zaken zoals depressie, paranoia, chronische nachtmerries en hysterie.

Veelvoorkomende symptomen verkoudheid

Als je vaak verkouden bent dan kan kamille je ook daarmee helpen. Onderzoek toont aan dat zelfs het inademen van stoom uit een dampende kop kamillethee gezondheidsvoordelen biedt voor mensen met een koudje. De stoom helpt namelijk de keel en te ontspannen en helpt pijn in de bijholte te verminderen. Het drinken van kamille thee is ook zeer zacht voor bij een zere keel en het rustgevende en ontspannende effect helpt tevens bij een betere nachtrust.

Infectieremmende werking

Voor lange tijd wordt kamille thee gebruik als infectieremmend middel. Het drinken van kamille thee of het kruid toe te passen op een zere plek kan helpen bij het kalmeren van geïrriteerde huid, pijn en zwellingen. Mensen die lijden aan reumatische aandoeningen zoals artritis, is kamille thee zeker om de infectieremmende werking de moeite waard om te proberen. Verder zijn de pijnverzachtende eigenschappen het een zeer nuttige thee voor vrouwen die lijden aan premenstruele krampen.

Stimulant spijsvertering

Kamille thee is ook een van de meest effectieve natuurlijke geneesmiddelen tegen maagklachten, waaronder misselijkheid, geïrriteerde darm en diarree. Als je last hebt van een opgeblazen gevoel of indigestie na een grote maaltijd, kan een kopje kamille thee op een natuurlijke, ontspannen en effectieve manier helpen en een grote opluchting geven. Kamille wordt enorm gewaardeerd om haar eigenschappen voor het helpen tegen reisziekte en verlies van eetlust.

Uitwendig gebruik

Ook voor uitwendig gebruik zijn er veel voordelen die kamille thee biedt. Door de ontsmettende eigenschappen kan het helpen bij kleine snijwonden, schaafwonden en krassen, mits natuurlijk de kamille rechtstreeks in een vochtige manier op de plaats wordt toegepast. Op dezelfde manier kan het verder helpen tegen gezwollen ogen, huidaandoeningen zoals eczeem of om de huid gladder, zachter te maken of om een ​​droge huid te bestrijden.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter