Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Kamille thee voor een gezonde huid

Kamille is een veelzijdig kruid, zeer veelzijdig. Zo veelzijdig dat het ook wel als het moederkruid wordt gezien binnen de natuurgeneeskunde. Kamille is wereldwijd goed beschikbaar, toegankelijk en zeer toepasbaar. Verder smaakt kamille heerlijk. Fruitige en aangename zoete smaak. Kamille is ook nog eens gezond. Het meest bekend is kamille om haar rustgevende eigenschappen. Maar wist je ook dat kamille kan helpen bij ademhalingsproblemen? Of dat kamille thee goed is voor je huid? Kamille voor de huid...

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Kamille thee goed voor je huid

Door de krachtige anti-bacteriële en ontstekingsremmende werking kan kamille ook helpen bij een gezonde, mooie huid. Waarom zorgen maken om je huid vraag je je af? Nou, je huid is niet zomaar iets. En je zorgen maken om je huid is meer dan alleen wat oppervlakkigheid. Klinkt niet zo, is wel zo. Een gezonde huid zorgt namelijk voor een aantal belangrijke functies.

Zo helpt de huid het lichaam te beschermen tegen irriterende en ontstekende indringers. Ook helpt het bij het reguleren van de interne lichaamstemperatuur, voert het afvalstoffen af via zweet en is de huid een integraal onderdeel voor het gevoel van aanraking. Wanneer de gezondheid van de huid in gevaar komt tast het niet alleen je zelfvertrouwen aan. Een ongezonde huid kan ook nadelig zijn voor je overall gezondheid.

Voordelen van kamillethee voor de huid

Veel van de natuurlijke eigenschappen die te vinden zijn in kamille hebben een positief effect op je huid. De bloemen hebben een natuurlijke anti-bacteriële- en ontsmettende werking. Een werking die kan helpen om het risico op infecties te verkleinen. In combinatie met de ontstekingsremmende werking kan kamille een waardevolle toevoeging zijn bij huidproblemen. Denk aan acne, puistjes, huiduitslag en milde eczeem. Een sterke kamille thee kan zelfs de huid lichter maken. Zo helpt het weer tegen wallen onder de ogen. Kamillethee + wallen, wie had dat gedacht?

Kamille heeft ook indirect een positief effect op de gezondheid van je huid. Niet alleen door het doorgeven van de essentiële vitamines, mineralen of de actieve inhoudsstoffen. Ook door het positieve effect op een gezonde slaapcyclus. Onderzoek heeft aangetoond dat het krijgen van diepe, rustgevende slaap het lichaam in staat stelt gezond te blijven. Wat weer een positieve effect heeft op een gezonde huid.

Hoe gebruik je kamille thee uitwendig?

Kamille thee kan op verschillende manieren uitwendig toegepast worden. Zet voor uitwendig gebruik sterke kamille thee. Sterker dan je zou gebruiken om te drinken. Gebruik 2 tot 3 x de normale hoeveelheid losse kamillebloemen. Laat het aftreksel afkoelen tot kamertemperatuur en pas de thee toe met een doek op de huid.

Een andere mogelijkheid is om de kamille als kompres te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de kamillethee voor wallen onder de ogen. Laat de kamille een aantal minuten in heet water trekken, verwijder de kamille en laat het afkoelen. Plaats de kamillebloemen over je gesloten ogen terwijl je rust. Handig om de kamille in een dun stukje doek te wikkelen. Zo maak je een kompres. Lekker dus bij wallen. Of puistjes en acne. Toevoegen van sterke kamillethee aan het badwater kan verder helpen de hele huid te verlichten, te herstellen en de huid gezonder te maken.

Kamillethee tegen acne en puistjes

Door de verzachtende en antioxidante eigenschappen helpt kamille heel goed tegen huid irritaties en eczeem. Dit zelfde effect heeft kamille ook op acne en puistjes. Om de puistjes en acne tegen te gaan hoef je heus geen sloten kamille thee te drinken. De kamille is net als bij wallen onder de ogen of bij andere huidirritaties als kompres te gebruiken. De kamille moet wel gezet worden met heet water om de actieve inhoudstoffen vrij te maken in het aftreksel. Leg een washandje of stukje doek in het afgekoelde aftreksel en leg ca. 15 min. op de uitslag voor effect.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter

Reacties

  • Kamillethee
    Door:Clarina Op 1 July 2019

    Goedemiddag, Ik las het bericht over Kamillethee voor de huid. Ik had dit juist zelf geprobeerd, omdat ik altijd al last heb van wondjes in mijn gezicht door puistjes. De kamillethee bleek een heel gunstig effect te hebben, en ik lees dat terug in dit artikel. Ik heb echter één vraag: hoe bewaar ik de getrokken kamillethee het best? Al na korte tijd gaat het stinken (evenals de gebruikte wattenschijfjes in de prullenbak)... Met vriendelijke groet, Clarina

    Antwoord van: Jeroen Veldmeijer Goed om te horen dat het voor jou goed werkt! Zoals je al aangeeft gaat het na verloop van tijd stinken. Het beste is om direct de verse gezette kamillethee te gebruiken. Voor langere tijd te bewaren is een tinctuur beter geschikt.