Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Met kamillethee blond haar maken. Ja het kan!

Elke zomer komen de rokjes uit de kast en willen we gezien worden. In de stad, op het terras of op het strand. Je haar is een belangrijk aspect om die leuke jongen te verleiden, lekker met je mooie blonde lokken in de wind wapperen. Je kunt je haar natuurlijk blonderen met crèmespoeling of op een natuurlijke manier. Met kamillethee blond haar maken kan namelijk ook.

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Nieuw kleurtje in je haar

Volgens een onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk wisselen vrouwen gedurende hun leven 150 keer van haarkleur. Hoeveel je ook van haar kleur wisselt, haarkleuren lijkt meer een doorlopend iets. Laatst nog was grijs in de mode. Een natuurlijk zilver, zeg maar. 65% van de vrouwen verandert hun natuurlijke haarkleur, een toename van 7% sinds de jaren '50 van de vorige eeuw. Spelen met kleur, het lijkt wel of het ons een goed geeft. Totdat we de fles openen en de geur ruiken...

Traditionele haarkleurmiddelen zitten bomvol schadelijke chemicaliën die bij veel aanraking in verband zijn gebracht met huidirritaties, negatieve effecten op het immuunsysteem en zelfs met kanker. Is er een manier om je natuurlijke haarkleur of natuurlijk dat natuurlijke zilver te bedekken, zonder in aanraking te komen met deze chemicaliën?

Zorgen omtrent traditionele haarkleurspoelingen

Meer dan 5.000 chemicaliën worden gebruikt om haarkleurspoelingen en -middelen te maken. Ondanks dat veel fabrikanten hun producten hebben verbeterd zodat de meest schadelijke chemicaliën die in de jaren '70 van de vorige eeuw werden gebruikt niet worden gebruikt, bevatten ze meestal nog steeds:

  • quaternium-15, kan formaldehyde uitscheiden, een bekende carcinogen
  • alkylphenol ethoxylates, kan de hormoonhuishouding in onbalans brengen
  • phenylenediamine, irriterend voor de huid en geclassificeerd als giftig en schadelijk voor het milieu

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat kappers een verhoogd risico op blaaskanker lopen, mogelijk door de chemicaliën in haarkleurmiddelen. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat thuisgebruik een verhoogd risico op leukemie en non-hodgkinlymfoom geeft. Hier lopen de conclusies echter over uiteen.

Er is echter te weinig onderzoek gedaan om definitieve conclusies te kunnen trekken over het effect op de gezondheid. Zeker gezien het over het algemeen slechts 6-10 keer per jaar wordt gebruikt. De effecten kunnen verwaarloosbaar zijn bij thuisgebruik. Bij veelvuldig gebruik kunnen er mogelijk serieuze gevolgen zijn voor de gezondheid (bijvoorbeeld kappers). Toch blijft het ongemakkelijk om voor te stellen dat al die chemicaliën op je hoofd worden gesmeerd. Gelukkig zijn er alternatieven.

Met kamillethee blond haar? De bereiding

We kunnen ook natuurlijke ingrediënten - direct uit de natuur - gebruiken om een nieuwe haarkleur te maken. Het hangt samen met waar je naar op zoek bent, hoe intens je de kleur wilt en hoeveel tijd je er aan kwijt wilt zijn. Het is bovendien belangrijk om te beseffen dat natuurlijke kleurspoelingen niet hetzelfde effect hebben als chemische producten. De kleur blijft minder lang en het is niet mogelijk om je natuurlijke kleur volledig te veranderen.

Als je een lichtere haarkleur wilt is kamillethee net wat voor jou. Houdt in je achterhoofd dat het voornamelijk een effect heeft op je natuurlijke kleur. Je wordt met kamille niet van brunette in een keer een blondine. Zo kan kamille blond haar lichter maken als zwarte thee blond haar donkerder maakt. Des te langer je de kamille in je haar houdt, des te sprekender zal de kleurverandering zijn. Dit geldt ook bij herhalingen.

> Zo maak je een kamille thee haarmasker

Om met kamillethee blond haar te maken, maak je eerst een concentratie van kamille thee. Erg belangrijk is dat de kamille thee sterk is, maar dan ook echt sterk. Gebruik gerust 6-10 gram kamille op 2 koppen water. Na het zetten van de sterke kamillethee (10 min. trekken) laat je het afkoelen en kun je je haar er mee spoelen. Nadat je haar er volledig mee is gewassen (niet uitwassen) laat je het voor ongeveer een uur zitten, laat het langer in je haar als je meer blond wilt. Spoel na de gewenste tijd het uit.

> Andere kleur dan blond?

Met kamillethee blond haar maken is eigenlijk alleen geschikt voor blondines, vergelijkbaar met dat rooibos voor rood haar beter geschikt is. Hetzelfde als bij koffie kun je zwarte thee gebruiken om je haar donkerder te maken of om grijze haren te bedekken.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter

Reacties

  • tip voor zwarte haren
    Door:Herma Vries Op 19 July 2019

    Let wel op dat je beginnend grijs bent, want het is geen vervanging van de kapper. kan wel heel goed om donkere haren donker laten lijken. groetjes wel.....l