Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Kamillethee & angst: hoe kamille thee helpt

Angst, stress en misschien depressie ook wel, we hebben er allemaal van tijd tot tijd mee te maken. Rustiger aan doen is niet altijd een optie. Soms moet die deadline simpelweg gehaald worden. Misschien zit het gewoon even tegen. Het is goed om dan even je rust te pakken. Kan met valium of andere geneesmiddelen. Liever niet echter, want een goed alternatief is kamille. Kamillethee & angst?

Een medicijn recht uit de natuur. Veelzijdig ook bovendien. Kamille wordt al eeuwenlang om verschillende redenen gebruikt. Zo staat kamille bekend om haar kalmerende en rustgevende effect. Het rustgevende- en kalmerende effect kan op verschillende manieren benut worden. Bijvoorbeeld om beter in slaap te komen. Wist je dat kamille sterk genoeg is om je te helpen beter om te gaan met stress, angst en zelfs depressies?

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Wat is angst en waardoor wordt het veroorzaakt?

Angst komt veel voor. En dan bedoelen we niet een bang moment. Iedereen is natuurlijk wel eens bang. Ook niet zo gek, gezien het een natuurlijke reactie is bij gevaar. Angst als aandoening hebben we het over. Je bang voelen zonder dat er onmiddellijk dreigend gevaar heerst. Voor langere of korte tijd achter elkaar. Angst wat op een bepaald moment je dagelijkse leven beheerst. Komt vaker voor dan je denkt. Kun je behoorlijk door uitgeschakeld worden.

Over het algemeen zijn gevoelens van angst vrij normaal. Sterker nog, bijna iedereen ervaart ten minste één keer in hun leven langere of korte tijd angst. Er zijn veel factoren die angst kunnen veroorzaken. Angst kan ontstaan ​​als gevolg (extreme) spanning, nervositeit of je (over)zorgen maken over dingen zoals werk, school of bijzondere gebeurtenissen. Angst uit zich sneller wanneer er een bepaalde mate van onzekerheid bestaat, zoals bij examens, een interview of optreden. In de meeste gevallen is de angst direct te relateren aan een gebeurtenis. De angst neemt naar gelang de gebeurtenis toe of af.

De gevaren van ernstige angststoornissen

In sommige gevallen kan angst tot een aandoening leiden. Denk aan een angststoornis of paniekaanvallen. Oorzaken zijn moeilijk aan te wijzen. Angst kan ontstaan door een traumatische ervaring, hormonale onbalans, medicijngebruik of een medische oorzaak. Angst an sich kan leiden tot lichamelijke schade. Denk dan aan ernstige en/of frequente angstgevoelens.

Typische symptomen zijn onder andere verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, hoofdpijn en maagklachten. Door niet naar je lichaam te luisteren kan dit leiden tot een verhoogd risico op een hartaanval, hartziekte of paniekaanvallen. Vanzelfsprekend neemt het risico ook toe om een ernstige stoornis te ontwikkelen. Heb je langdurige angstgevoelens? Ga in zo´n geval naar je huisarts, deze kan de juiste diagnose stellen en je dusdanig en correct behandelen.

Hoe kamille thee helpt bij angst

Het rustgevende effect van kamille wordt nog wel erkend door mensen, al is het enig sceptisch. Als men spreekt over middel tegen angst of stress gaat die graadmeter nogal omhoog. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat kamille het zenuwstelsel helpt te kalmeren. Van folklore, naar wetenschappelijk bewijs. In een minuut.

Kamille draagt op een positieve manier bij aan om beter om te gaan met stress en angst. Zo helpt kamille jou. Kamille is uitstekend geschikt voor thuisgebruik bij minder ernstige gevallen van angst en stress. Het is echter geen vervanging voor voorgeschreven medicatie. Verder is kamille een aanzienlijk veiliger alternatief dan traditionele medicatie. Bijwerkingen van kamille bij normaal gebruik vallen namelijk in het niet bij moderne geneesmiddelen. Zie kamille echter niet als vervanging voor een medische behandeling. Ga niet zelf experimenteren met medicijnen en houd je aan de voorschriften van je arts.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter