Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Is groene thee goed voor je? 12 redenen om dagelijks groene thee te drinken

Altijd al afgevraagd – waarom groene thee goed voor je is, groene thee is goed voor…, is thee überhaupt goed voor je en wat is überhaupt groene thee? In deze blogpost geef ik op al deze antwoorden antwoord op. Eerst, wat is groene thee?

Groene thee is een smaakvolle drank gezet met theebladeren, welke veel gezondheidsvoordelen oplevert voor degenen die het regelmatig drinken. Groene thee bevat veel voedingswaardes en antioxidanten, waaronder epigallocatechin gallate, kortweg EGCG. 12 redenen waarom het drinken van groene thee goed voor je is of het dagelijks drinken er van. Ontdek jouw antwoord op de vraag: is groene thee goed voor je?

1. Groene thee verbrand vet. Het actieve bestandsdeel EGCG bevordert de snelheid waarmee het lichaam vet verband.

2. Groene thee richt zich op vet rondom de middel en buik. Onderzoek aan de Tufts University laat zien dat EGCG in groene thee, zoals andere catechines, vetbranding activeren in de buikholte.

3. Groene thee goed voor een stabiel energieniveau doordat de suikerwaardes in het bloed beter in balans zijn. EGCG verbetert insuline gebruik van het lichaam en voorkomt daarmee pieken en dalen in suikerwaardes in het bloed, waardoor vermoeidheid, irritatie en hunkering naar ongezond voedsel veroorzaakt worden.

4. Onderzoek toont aan dat groene thee voordelig helpt tegen longkanker. In april 2010 werd een onderzoek gepubliceerd door het Cancer Prevention Research dat EGCG de groei van longkankercellen vertraagd werden.

5. In onderzoek lijkt het er op dat kankercellen in de prostaat zelfmoord plegen door de aanwezigheid EGCG. Een onderzoek gepubliceerd in maart 2010 in het Cancer Science wijst op dat EGCG het lichaam helpt door kankercellen in prostaat aan te zetten tot zelfmoord. Groene thee kan bovendien helpen darmkanker een halt toe roepen. In verschillende onderzoeken, waaronder in Oncology Letters, helpt EGCG darmkanker te voorkomen en af te remmen.

6. EGCG kan helpen schade aan de huid en rimpels helpen te voorkomen. EGCG lijkt 200x krachtiger dan vitamine E in het vernietigen van huidbeschadigende vrije radicalen. Vrije radicalen reageren met gezonde cellen in het lichamen, waardoor schade ontstaat waardoor een afname in de aantallen vrije radicalen kan helpen bij de kans op rimpels en andere tekenen van veroudering.

7. Volgens gepubliceerd onderzoek in Pharmaceutical Development and Technology is groene thee goed voor de huid omdat het de huid helpt te beschermen tegen UV stralen.

8. Groene thee bevat krachtige radicalen die vrije radicalen vernietigen. De krachtige antioxidant kan een positieve invloed uitoefenen op meer dan alleen huidcellen. Vrije radicalen worden in toenemende mate in verband gebracht met veel serieuze chronische ziektes zoals artritis, diabetes en kanker.

9. Het smaakt goed. Als je niet gek bent op de smaak van groene thee, probeer dan een aantal andere variëteiten. Probeer het koud of heet. Drink het gezoet of ongezoet, met een drupje citroen of zonder.

10. Groene thee is goed voor de cholesterol. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry helpt EGCG in groene thee het ophopen van cholesterol in de aderen te voorkomen en helpt het hart- en vaatziektes voorkomen.

11. Groene thee helpt de groei van borstkanker te vertragen. Onderzoek in de Experimental Cell Research toont aan dat EGCG de stofwisseling van kankercellen in tumoren in de borst vertragen.

12. In een onderzoek in de Journal of Applied Oral Science testen wetenschappers de effecten van EGCG tegen bacteriën (streptococcus mutans) gevonden in de mond en toonden de effectiviteit van EGCG hiertegen aan. Ander onderzoek in de Archives of Oral Biology bevestigt dat groene thee goed is door het antibacteriële effect.

Pluk de vruchten
Groene thee is goed voor een aantal verscheidene facetten van het lichaam, namelijk al 12 verschillende! Voeg een of twee theelepels groene thee toe aan 70-75 °C heet water, bij voorkeur een theefilter te gebruiken. Laat het een aantal minuten (1½ – 2½ min.) trekken. Houdt ongeveer drie koppen per dag aan, meer of minder naar eigen voorkeur.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter