Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Wat doet groene thee? De werking van groene thee!

Het drinken van thee omhelsd een aantal gezondheidsvoordelen, waarvan een van de grootste is dat het kan helpen bij gewichtsverlies. Het is bewezen dat groene thee het lichaam kan helpen om calorieën en vet te verbranden. Dit is de reden waarom het als hoofdbestanddeel wordt gebruikt in dieet- en afslankpillen. Ondanks dat ik met het drinken van groene thee niet dezelfde resultaten beloof, kan groene thee zeker wel helpen bij het verliezen van gewicht zonder je gezondheid in de weegschaal te leggen. Wat doet groene thee precies? De werking van groene thee is als volgt, 1) groene thee vermindert vet, 2) stimuleert de stofwisseling, en 3) stimuleert het uithoudingsvermogen. Hoe?

Groene thee verminderd vet
Wanneer suiker en vet het lichaam binnenkomen, ontstaat door synthese een essentiële stof triacylglycerol. Dit proces van synthese vindt plaatst in de dunne darm en de lever, en de triacylglycerol wordt via de bloedbanen naar andere delen van het lichaam vervoerd. Triacylglycerol is een erg belangrijk bestandsdeel, omdat het voor energie zorgt ter ondersteuning van verschillende lichaamsfuncties. Een probleem ontstaat echter wanneer een overtollige hoeveelheid triacylglycerol in het lichaam aanwezig is. De overtollige triacylglycerol wordt omgezet in vet, wat kan leiden tot obesitas.

Groene thee kan deze bedreiging van overtollige triacylglycerol tegengaan omdat het een grote hoeveelheid polyfenolen bevat. Polyfenolen functioneren op een dusdanige manier dat ze bepaalde enzymen in het lichaam activeren. Deze enzymen nemen de overtollige triacylglycerol in zich op en nemen daarmee de dreiging op. Dit betekend dat het vet in het lichaam gereduceerd wordt als je thee op reguliere, dagelijkse basis drinkt.

Groene thee stimuleert de stofwisseling
Groene thee levert een aantal krachtige antioxidanten die in het lichaam in veel verschillende manieren ten goede kan komen. Een van deze antioxidanten heet epigallocatechin gallate, afgekort tot EGCG. EGCG heeft de eigenschap de stofwisseling te stimuleren en daarmee vetverbranding te versnellen. Samen met cafeïne in groene thee stimuleert EGCG het centrale zenuwstelsel en stelt vet vrij om opgenomen te worden in het bloed zodat het lichaam het vet als brandstof kan gebruiken. Dit proces waarmee vet als brandstof wordt ingezet heet thermogenesis. Thermogenesis omhelst de productie van extra energie, afvoeren van overtollig vocht en de verbranding van lichaamsvet. Door cafeïne alleen kan thermogenesis ook ontstaan, maar het is veel effectiever wanneer het in combinatie met EGCG of andere stoffen in groene thee tot stand komt.

Groene thee stimuleert het uithoudingsvermogen
Een van de meest effectieve methodes om gewicht te verliezen is simpelweg bewegen. Het zorgt er niet alleen voor dat calorieën verbranden, het verhoogt ook het energieniveau en stimuleert de spieropbouw, wat een flinke boost aan de stofwisseling geeft. De catechine polyfenolen die in groene thee voorkomen stimuleren de spiercellen en leven om meer de vettige zuren te gebruiken. Het resultaat hiervan is dat het lichaam meer koolhydraten op een langzamer tempo zullen gebruiken. Met meer koolhydraten die in het lichaam blijven, des te meer en des te langer kan het lichaam bewegen zonder uitgeput te raken en zal het lichaam meer calorieën verbranden.

Wat doet groene thee: samengevat
Groene thee kan de stofwisseling tot 4% versnellen, wat neerkomt op ongeveer 100 calorieën oer dag. Dit zal geen grote directe bijdrage leveren aan gewichtsverlies. Als je snel 10 of 15 kg in een korte periode wil verliezen dan is groene thee wellicht niet de beste oplossing. Groene thee kan echter perfect worden gebruikt om het ideale gewicht vast te houden en kent vele andere voordelen voor de gezondheid.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter