Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Afvallen met witte thee

Al generaties is witte thee bekend in China, het originele land van herkomst. Witte thee is in de loop van de jaren steeds bekender geworden onder theedrinkers in het westen. Samen met de gezondheidsvoordelen wordt vaak aangedragen dat witte thee helpt bij afvallen. Nieuwsgierigen en diëters kopen dan ook witte thee speciaal voor het afvallen. Voordat jij besluit witte thee te kopen om af te vallen, eerst een aantal feiten op een rij.

Dicht bij de natuur
Witte thee wordt gemaakt van de jonge theebladeren voordat de theeknoppen zich openen. De bladeren zijn slechts een aantal dagen in het jaar beschikbaar, wat de witte thee niet alleen de beminde status geeft maar ook de relatieve hoge verkoopprijs. Witte thee is ook uniek omdat deze niet wordt gedroogd zoals andere theesoorten. Witte thee wordt slechts gestoomd en bevat een goede hoeveelheid antioxidanten – goed tegen kanker.

Ver van zeker
Hoe helpt witte thee afvallen? Een veelgehoorde claim rondom afvallen met witte thee is dat de antioxidanten er voor zorgen dat je stofwisseling gestimuleerd wordt. Een variatie van dezelfde claim is dat, doordat witte thee cafeïne bevat men afvalt. De gegeven reden hiervoor is dat cafeïne helpt de calorieën sneller te verbranden.

Witte thee is geen wondermiddel. Geen (uitgebreide) onderzoeken hebben wetenschappelijk kunnen aantonen dat witte thee zorgt voor het triggeren van gewichtsverlies. Voor cafeïne zou het goed mogelijk kunnen zijn dat door de boost, versneld rond bewegen een hulp kan zijn bij het afvallen. Witte thee bevat zoals gezegd cafeïne – de hoeveelheid hangt samen met de variëteit van de witte thee en de bladgrootte. Mocht dit inderdaad waarheid zijn, dan zal witte thee per uitstek niet de meest geschikte thee om af te vallen daar deze het minst aantal cafeïne bevat van alle beschikbare theesoorten.

Fact check. Er is geen enkele drank waarmee de kilo’s er af vliegen. Ook witte thee vervult die rol niet. Witte thee kan nooit een uitgebalanceerd eetpatroon en voldoende beweging vervangen.

Zowel witte thee als andere thee is geen wondermiddel bij het afvallen. Als je thee drinkt is de kans echter aannemelijk dat je makkelijker gewicht verliest dan wanneer je dit niet zou doen. Het drinken van meer vocht (water of thee) heeft meerdere voordelen, die niet per definitie toe te schrijven zijn aan thee.

Goed nieuws voor de afvallers
Is er dan überhaupt een reden om witte thee te drinken terwijl je wilt afvallen of op je gewicht wilt letten? Er zijn meerdere redenen waarom witte thee onderdeel zou moeten zijn van je dagelijkse eetpatroon!

Minder behoefte naar zoete drankjes – witte thee bevat geen calorieën, is aangenaam en verfrissend van ochtend tot diep in de nacht. Des te meer witte thee je drinkt, des te kleiner de kans dat je valt voor zoete dranken.

Minder behoefte voor melk of room – een andere plus is dat witte thee zachter smaakt zonder dat hier melk, room of suiker aan toegevoegd hoeft te worden.

Beteugelen van valse honger – het hebben van iets dat verfrist en waar de hele dag van genipt kan worden, helpt er voor te zorgen dat je niet denkt aan het vergrijpen aan zoetigheden of aan eten ter afleiding.

Aantal koppen witte thee
Terwijl nippen van witte thee een nuttige manier is om van iets te genieten zonder veel calorieën of vet binnen te krijgen, zijn een aantal richtlijnen aanbevolen. “gehele dag” betekent niet kop na kop in een onredelijke en onverstandige hoeveelheid. Je zou maar net een van degene zijn die gevoelig is voor cafeïne. Omdat witte thee cafeïne bevat – beteugel het aantal dagelijkse koppen thee tot de hoeveelheid waarmee jij je comfortabel voelt.

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter