Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Blog categorieën

Koken met thee: Sukadelappen bereidt met gerookte zwarte thee

Ben je op zoek naar een originele marinade voor je Sukadelappen en kun je de smaak van gerookte zwarte thee wel waarderen? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou!

Onze Smoky Tarry Lapsang Souchong is een gerookte zwarte thee. Gerookte thee is een specialiteit uit de provincie Fujian in China. De bladeren worden verflenst boven vuur van naaldhout en dan gevuurd en gerold. Vervolgens wordt de gerookte thee in vaten geperst en afgedekt met lappen. Na het fermenteren wordt de rokerige thee gevuurd en weer gerold in bamboemanden overgedaan en gerookt boven rokend naaldhout.

Door deze gerookte thee als marinade te gebruiken voor je sukadelappen krijgen deze een subtiele rokerige smaak mee.

Koken met thee: Sukadelappen bereidt met gerookte zwarte thee

Koken met Thee: Gerookte thee

Wat hebben we nodig om te koken met thee?

  • 2 Sukadelappen, voor het beste resultaat een half uur van tevoren uit de koelkast halen
  • 2 eetlepel + 3 theelepels gerookte zwarte thee, Smoky Tarry Lapsang Souchong
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ui, in halve ringen
  • 200 gram champignons, in vieren
  • 500 gram wortels, geschrapt en gesneden in stukjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Naar wens peper en zout
  • Vijzel
  • Koekenpan
  • Stoofpan

Bereiding

  • Doe de champignons en wortels in de stoofpan;
  • Snijd de ui en bak deze kort aan in de koekenpan. Voeg deze vervolgens toe aan de champignons en wortels;
  • Doe 2 eetlepels gerookte thee in de vijzel en verpletter de thee;
  • Schep de verpletterde rokerige thee in een kommetje en voeg hier de olijfolie en knoflookpoeder aan toe. Naar wens kun je ook peper en zout toevoegen. Meng het geheel;
  • Dep de Sukadelappen droog en wrijf deze in met het gerookte theemengsel.
  • Verwarm de koekenpan op hoog vuur en schroei het vlees aan alle kanten mooi bruin;
  • Leg vervolgens de Sukadelappen boven op de groente;
  • Voeg 500 ml water toe aan de koekenpan en breng dit aan de kook. Schep 3 theelepels Smoky Tarry Lapsang Souchong in een theefilter en laat deze 3-6 minuten trekken in het gekookte water (vuur uit);
  • Schenk de theebouillon vervolgens over het groente-vlees mengsel;
  • Plaats de deksel op de pan en laat het rokerige groente-vlees mengsel op een laag pitje in 6 uur gaar stoven;
  • Even wachten..
  • Geniet van je Sukadelappen bereidt met gerookte zwarte thee, Smoky Tarry Lapsang Souchong!

Wil je vaker koken met thee? Probeer ook eens onze Smoky Tomatensoep. Lekker!

Hi, mijn naam is Anne Marije en ik ben Content Marketing Coordinator hier bij Evans & Watson. Mijn favoriete thee is Sencha Superior - heerlijk 's avonds na het eten. Ik heb een passie voor gezondheid, natuurlijke voeding en sporten.

Laat een bericht achter