Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Wat je wilt weten over Detoxen met thee

Het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent voor veel mensen: goede voornemens! Bijvoorbeeld om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. Welke rol kunnen detox theeën hierin spelen? Graag vertellen we je in onderstaande blog alles wat je wilt weten over detoxen met thee.

Wat is detoxen?

Detoxen wordt ook wel lichaam ontgiften genoemd. In het dagelijks leven bereiken veel gifstoffen (toxines) ons lichaam. Bijvoorbeeld door de consumptie van bewerkt voedsel, cosmeticaproducten en uitlaatgassen. Deze gifstoffen worden in weefsels en cellen in ons lichaam opgeslagen. Detoxen kan helpen om onder andere de lever en de nieren te reinigen waardoor deze gifstoffen worden afgevoerd.

Wat is detoxen met thee?

Voor het detoxen met thee maak je gebruik van een theemelange op basis van thee en kruiden welke een ontgiftende werking hebben. Daarnaast kunnen de theeën ook bijdragen aan het verbeteren van de stofwisseling en de spijsvertering. Detoxen met thee betekent niet dat je een maaltijd vervangt voor thee; detox thee is een toevoeging op je voedingspatroon. Detox thee kan worden gezien als een hulpmiddel bij het detoxen. Het is belangrijk om detox thee te bereiden volgens de instructies op de verpakking, zodat belangrijke voedingsstoffen optimaal tot hun recht komen.

Uit onderzoek blijkt dat detoxen met thee als aanvulling echt werkt. Dit komt omdat thee enzymen bevat die het lichaam beschermen tegen gifstoffen. Daarnaast zorgt detoxen met thee ervoor dat je meer vocht inneemt. En voldoende vochtiname is erg belangrijk bij het ontgiften van het lichaam. Naast het drinken van detox thee is het belangrijk om gezond te eten en te bewegen. Het effect van de detox thee is minimaal bij de consumptie van veel fastfood en weinig beweging. Ook het toevoegen van suiker of zoetstoffen aan de thee wordt afgeraden.

Daarnaast wordt een detoxkuur met alleen detox thee en andere vloeibare sappen ook sterk afgeraden. Je krijgt hierbij te weinig vitamine- en mineralen binnen. Tevens gaat de consumptie van te weinig koolhydraten ten koste van je spieropbouw.

Is detox thee een afslankthee?

Detox thee wordt ook wel afslankthee genoemd. Dit komt omdat detox thee bijdraagt aan het ontgiften van het lichaam wat veelal als resultaat heeft dat je een aantal kilo’s verliest. Een afslankthee zorgt er ook voor dat dat de stofwisseling en de spijsvertering verbeteren, wat bijdraagt aan een lager lichaamsgewicht. Daarnaast verhoog je je vochtinname door het drinken van detox thee of afslankthee, waardoor je onder andere een verminderde eetlust zult ervaren. Uit onderzoek blijkt dat groene thee gezien kan worden als afslankthee, omdat deze thee het metabolisme van het lichaam stimuleert.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van detoxen met thee?

Detoxen met thee als aanvulling op een gezonde levensstijl biedt diverse voordelen, doordat detoxen met thee helpt om je lichaam te ontgiften:

 • Zorgt het voor een hoger energieniveau; Het verbeterd je immuunsysteem, maakt je fitter en verbetert je stemming.
 • Zorgt het ervoor dat ziektes beter bestreden kunnen worden; Doordat detoxen met thee helpt om je lichaam te ontgiften.
 • Bevordert het een gezonde huid (ook met kamille);
 • Laat het je stofwisseling beter werken; Hierdoor vermindert ook een eventueel opgeblazen gevoel.
 • Draagt het bij aan een gezonde levensstijl;
 • Wordt detox thee wordt ook wel afslankthee genoemd; Omdat de thee de stofwisseling en spijsvertering verbeterd en door de extra vochtinname de eetlust wordt verminderd.Laat het je stofwisseling beter werken; Hierdoor vermindert ook een eventueel opgeblazen gevoel.

Wordt het effect van detoxen wetenschappelijk onderbouwd?

Het korte antwoord hier op is: nee. Detoxen als ontgifter van het lichaam wordt niet wetenschappelijk onderbouwd. Dit komt omdat er nog maar weinig onderzoek naar gedaan is en de onderzoeken welke uitgevoerd zijn, zijn relatief kleinschalig. Daarnaast bevat ons lichaam een ingebouwd detox-systeem, welke bij een gezond lichaam en een gezonde geest de gifstoffen zelf afvoert zonder dat er een ophoping van gifstoffen ontstaat.

Kortom, het effect van detoxen wordt niet wetenschappelijk onderbouwd, maar detoxen met thee als aanvulling op een gezonde levensstijl zorgt er wel voor dat je je beter gaat voelen doordat je, naast het drinken van detox thee, gezonder eet, meer beweegt, meer drinkt en voldoende slaapt. Naast dat detox thee lekker is, stimuleert het ook het metabolisme van het lichaam.

Bronnen:

 • www.dokterdokter.nl
 • https://www.wur.nl
 • Sense about Sience, BBC, Prof. Clemens
 • https://stijl.bol.com
 • Voedingscentrum
 • Iamafoodie.nl
 • Fitlifecoach.nl
 • Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence van Klein, A.V. & Kiat, H., Detox: science or sales pitch van Cohen, M.
 • https://www.nutraingredients.com/Article/2009/01/26/Green-tea-catechins-linked-to-weight-loss-Study

Hi, mijn naam is Anne Marije en ik ben Content Marketing Coordinator hier bij Evans & Watson. Mijn favoriete thee is Sencha Superior - heerlijk 's avonds na het eten. Ik heb een passie voor gezondheid, natuurlijke voeding en sporten.

Laat een bericht achter