Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Gezondheidsvoordelen van matcha

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Matcha?

Één portie matcha thee bevat de voedingswaarde gelijk aan 10 koppen gewone groene thee


 • Als je matcha drinkt ontvang je 100% van de voedingsstoffen van het theeblad.
 • Matcha groene thee heeft 137 keer meer antioxidanten dan gewone groene thee.
 • Een kopje matcha = 10 koppen gewone groene thee in voedingswaarde
 • I Love Matcha biedt ongeëvenaarde voeding.

De gezondheidsvoordelen van matcha vallen onder andere ...

 • Anti-oxidanten waaronder de krachtige EGCG
 • Verhoogt de stofwisseling en verbrandt calorieën
 • Ontgift effectief en op een natuurlijke manier
 • Kalmeert de geest en ontspant het lichaam
 • Is rijk aan vezels, chlorofyl en vitaminen
 • Verbetert de stemming en helpt bij concentratie
 • Vitamine C, selenium, chroom, zink en magnesium
 • Voorkomt ziekte
 • Verlaagt het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel

Matcha thee biedt voordelen voor de gezondheid en is een gemakkelijke en eenvoudige manier om aan je dagelijks voedingspatroon toe te voegen.

POWERHOUSE

Een van de belangrijkste voordelen voor de gezondheid van Matcha thee is dat het zorgt voor een mega dosis antioxidanten met elke slok die je neemt. Volgens de meest recente bronnen op het gebied van onderzoek naar antioxidanten, zit matcha er bomvol mee, zelfs exponentieel meer dan enige andere 'superfood'.

Waarom is matcha beter dan losse thee?

Elke dag gooien talloze mensen waardevolle antioxidanten en mineralen weg. Hoewel het onvoorstelbaar is, dat is wel precies wat er gebeurt als je een kopje groene thee zet omdat het water slechts een fractie van de groene thee voordelen biedt. De meerderheid blijft eigenlijk ongebruikt, gevangen in de theebladeren. De enige manier om te profiteren van het volledige potentieel is om het hele blad te gebruiken. Matcha biedt je de vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren van nature aanwezig in groene thee aan op een manier die geen enkele andere groene thee kan. Met behulp van de testmethode die bekend staat als ORAC, ontdekten experts aan de Tufts University dat matcha een verbazingwekkende twintig keer meer antioxidanten bevat dan granaatappels en bosbessen. Matchas ORAC rating is een onvoorstelbare 1.573 eenheden per gram, in vergelijking met granaatappels 105 eenheden per gram of bosbessen 93 eenheden.

GEZONDHEIDSVOORDELEN

De bio Japanse groene theeën van HUG THE TEA bevatten vele goede en gezonde stoffen zoals antioxidanten, catechinen (EGCg), vitamine C, L-theanine, theïne, tannines en vrije aminozuren.

Het dagelijks drinken van groene thee helpt je gezond te houden. Voornamelijk Matcha is heel gezond; één kopje Matcha is gelijk aan 5-8 kopjes reguliere groene thee op gebied van antioxidanten en vitaminen etc.

De groene thee van HUG THE TEA is van hoge kwaliteit (100% bio & eerste pluk thee) en 100% puur (zonder toevoegingen). Dit maakt groene thee een super gezond drankje om dagelijks te drinken, die ook nog eens erg lekker en vol van smaak is!

Antioxidanten / Catechinen

Groene thee is rijk aan catechinen (EGCg), een soort natuurlijke antioxidant met een grote hoeveelheid voordelen voor de gezondheid. In al onze theeën zitten veel antioxidanten, maar in Matcha zitten 5-10x zoveel antioxidanten en vitaminen. Deze bijzondere en zeldzame antioxidanten beschermen o.a. tegen overgewicht, hoge bloeddruk, tandbederf en het is een antibacterieel en natuurlijk middel dat zelfs een preventieve werking heeft op diverse ziektes/aandoeningen. Lees hier meer over op ons blog. Daarnaast is groene thee goed voor een stralende en gezonde huid.

 

Vitamine C

 Groene thee is een van de weinige dranken waarin de – gemakkelijk te beschadigde – vitamine C effectief opgenomen kan worden in het lichaam. Vier tot vijf kopjes groene thee (of 1 kopje Matcha) per dag omvat al de helft van de dagelijkse behoeften van 50 mg aan vitamine C per dag. Van alle verschillende soorten thee, bevat groene thee de meeste vitamine C. Het vitamine C gehalte in groene thee is verbazingwekkend: 1,5 keer meer dan die van de rode peper, waarin de meeste vitamine C in zit van alle groentesoorten.

 

L-Theanine

L-Theanine is een soort aminozuur dat is opgenomen in groene thee. Het is een belangrijk ingrediënt voor het verstrekken van een goede en zoete smaak. Daarnaast heeft L-theanine een kalmerende en anti-stress werking. De geur van groene thee heeft een therapeutisch effect. L-theanine in groene thee helpt je om te ontspannen en geeft gemoedsrust, dus waarom drink je geen groene thee om je dag goed te beginnen of juist als je (later op de dag) een inkak-moment of dipje hebt? Het is niet alleen een dorstlesser, maar maakt je ook gezonder en fitter!

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter