Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Rustgevende thee & kamille. Een fantastische nachtrust?

Voor veel mensen zijn kruiden een aantrekkelijk alternatief voor geneesmiddelen. Zeker als het gaat om slaapproblemen. Kruidenthee die helpt om in slaap te komen of helpt beter de nacht (slapend) door te komen. Rustgevende thee die toegankelijk, veilig, natuurlijk en gezond is om regelmatig te drinken. Een van de meest populaire kruidenthee en die al eeuwen tegen slaapproblemen en -stoornissen is kamillethee. Een infusie van met een zeer zachte aangename smaak die helpt te ontspannen. In deze blog lees je er alles over!

Wanneer kamillethee voor het slapen gaan?
Drinken ca. 30-40 min. voordat je naar bed gaat een kop kamille thee.

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Slaapstoornissen: kamille thee helpt

Een groot gedeelte van de volwassenen leidt aan slaaptekort. Of ervaart dat ze te weinig slaap krijgen. Een van de meest voorkomende slaapstoornissen is slapeloosheid. Tot één op de vijf volwassenen schijnt hieraan te leiden. Slapeloosheid is echter een verzamelnaam. Zo vallen  het ervaren van slaaptekort tot niet meer kunnen slapen hieronder. Veelvoorkomende symptomen van slapeloosheid is te vroeg wakker worden of een onderbroken nachtrust, lastig in slaap kunnen vallen en niet volledig uitgerust te zijn na de nachtrust.

Er zijn veel oorzaken te noemen die het slaappatroon kunnen verstoren. Een drukke baan, drugs, alcohol, roken, stress, angstgevoelens of een slecht eetpatroon. Alle kunnen leiden tot verstoringen in een gezond slaappatroon. Naast alcohol en nicotine wordt cafeïne ook vaak genoemd als verstorende factoren op het slaappatroon. Zelfs de angst over een slechte nachtrust kunnen leiden tot een verslechterde slaap.

Wat zijn de gevaren van slaaptekort?

Gebrek aan slaap is een serieus probleem. Slaaptekort kan namelijk leiden tot ernstige gezondheidsklachten en andere problemen. Denk aan een vergrote kans op een ongeluk, slecht kunnen concentreren en gebrek aan focus. Ook kan het hartfalen, een hartaanval, hogere bloeddruk, vaatziektes en diabetes leiden. Vaak zijn mensen met een slaaptekort sneller geïrriteerd, vertonen ze irrationeel gedrag, hogere kans op depressie en mogelijk stemmingswisselingen. Best wel serieus, als je het ons vraagt.

Rustgevende thee, kamillethee helpt

Het drinken van een rustgevende thee kan helpen. Zonder ongewenste bijwerkingen natuurlijk. Kamille is niet alleen veilig voor volwassenen, het kan je helpen rustiger te worden. Zo kun je gemakkelijker in slaap komen. Kamille is een rustgevende thee en wordt ten zeerste aanbevolen om mensen die lijden aan een gebrek aan slaap eeuwenlang als gevolg van de rustgevende eigenschappen die het te bieden heeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat het drinken van kamillethee niet alleen helpt om sneller in slaap te vallen, het kan ook helpen om dieper te slapen. Dit zorgt er weer voor dat de kans op een gebroken nacht afneemt. Echter, ondanks dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat kamille inderdaad een slaapstimulerende werking heeft, wordt er meer onderzoek gedaan om te begrijpen waarom precies deze eigenschappen in kamille dit mogelijk maken. Terwijl kamille kan helpen bij veel slaapproblemen en slaapstoornissen is verder onderzoek nodig om ernstige aandoeningen als chronische slapeloosheid of insomnia effectief te behandelen. Bij het drinken van kamillethee om in slaap te vallen is het het beste om een kop ongeveer 30-40 min. voordat je naar bed gaat te nemen.

Het drinken van een natuurlijke kruidenthee komt zonder ongewenste bijwerkingen. Bijwerkingen die je vaak wel vindt bij geneesmiddelen. Kamille is niet alleen veilig voor volwassenen, Sterker nog, kamille is ook veilig genoeg voor kinderen - wanneer in kleine hoeveelheden wordt toegepast - om het rustgevende effect of te helpen bij het in slaapvallen. Kamille geldt verder al eeuwenlang als remedie tegen slaaptekort om de rustgevende eigenschappen. Is kamille de enige rustgevende thee? Ontdek hier meer slaapthee van medicinale kruiden.

 

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter