Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Kamillethee gezond? Zeker! Wist je dat kamille ...

Ooit naar de bijsluiter van een geneesmiddel gekeken met zowel verbazing als (onaangename) verrassing? OK, later we eerlijk zijn. De meeste medicijnen zijn goed en zelfs noodzakelijk. Helpen je er echt weer bovenop, sommige houden je zelfs gezond terwijl andere je buiten levensgevaar houden.

Bij veel geneesmiddelen bestaat echter de kans op bijwerkingen, serieuze bijwerkingen. Verder zijn medicijnen - hoe goed of hoe slecht ook - niet goedkoop. De kosten lijken bovendien alleen maar op te lopen. Voldoende reden om verder te kijken. Gezonder gaan leven. Betere voeding en (meer) sporten. Of als het om medicatie gaat, uitwijken naar geneeskrachtige kruidenKruiden uit de natuur die helpen bij het verlichten van kleine pijntjes, irritaties en bestaande traditionele medicatie ondersteunen of gedeeltelijk vervangen.

Terwijl je arts altijd op de eerste plaats komt wanneer het om medische hulp gaat, kunnen tal van medicinale kruiden - zoals kamille - je gezondheid positief ondersteunen. Ze kunnen helpen de behoefte aan traditionele medicijnen te verminderen. Zo ook kamille. Waar is kamillethee goed voor?

Dat is echter nog niet alles wat je te weten kan komen over kamille. Sterker nog, we hebben inmiddels een hele verzameling van blogposts over kamille geschreven. Elk over een specifiek voordeel of onderscheidend kenmerk. Je vindt alles over kamille hier:

Geroemd om verzachtende werking

Laten we beginnen met de voordelen van kamille. Kamille thee kan helpen bij allerlei kwaaltjes, aandoeningen en zelfs ziektes. Denk aan maag- en darmklachten, verkoudheid, nervositeit en kleine schaafwondjes. Toch is een van de belangrijkste eigenschappen het kalmerende en ontspannende effect. Op zowel lichaam als geest. Zo kan kamille helpen bij slapeloosheid, stress, angst en paniekaanvallen. Bisabolol is een soort olie die van nature in kamille voorkomt. De stof wordt gelinkt aan de kalmerende, ontspannende eigenschappen. Bisabolol wordt bijvoorbeeld gebruikt in huidcrèmes om irritatie tegen te gaan. De eigenschappen kunnen zelfs helpen bij depressie en angst - zoals paranoia, chronische nachtmerries en hysterie.

Helpt bij verkoudheid? Kamille thee biedt redding

Als je vaak verkouden bent dan kan kamille je ook daarmee helpen. Onderzoek toont aan dat zelfs het inademen van stoom uit een dampende kop kamillethee gezondheidsvoordelen biedt voor mensen met een koudje. De stoom helpt namelijk de keel helpen te ontspannen en helpt pijn in de bijholte te verminderen. Het drinken van kamillethee is ook zeer zacht voor bijvoorbeeld een zere keel. Het rustgevende en ontspannende effect helpt tevens bij een betere nachtrust.

Beroemd om de ontstekingsremmende werking

Voor lange tijd wordt kamillethee gebruik als infectieremmend middel. Het drinken van kamillethee of het kruid toe te passen op een zere plek kan helpen bij het kalmeren van geïrriteerde huid, pijn en zwellingen. Mensen die lijden aan reumatische aandoeningen zoals artritis, is kamillethee zeker om de ontstekingsremmende werking de moeite waard om te proberen bij een blaasontsteking, oogontsteking. Verder zijn de pijnverzachtende eigenschappen het een zeer nuttige thee voor vrouwen die lijden aan premenstruele krampen.

Stimulant voor de spijsvertering

Kamillethee is ook een van de meest effectieve natuurlijke geneesmiddelen tegen maagklachten, waaronder misselijkheid, geïrriteerde darmen en helpt het bij diarree. Als je last hebt van een opgeblazen gevoel of zit je verstopt na een grote maaltijd, een kopje kamillethee kan op een natuurlijke, ontspannen en effectieve manier helpen en grote opluchting geven. Kamille wordt enorm gewaardeerd om haar eigenschappen voor het helpen tegen reisziekte en verlies van eetlust tegen te gaan.

Uitwendig gebruik

Ook voor uitwendig gebruik zijn er veel voordelen die kamillethee biedt. Door de ontsmettende eigenschappen kan het helpen bij kleine snijwonden, schaafwonden en krassen, mits natuurlijk de kamille rechtstreeks in een vochtige manier op de plaats wordt toegepast. Op dezelfde manier kan het verder helpen tegen gezwollen ogen, huidaandoeningen zoals eczeem of om de huid gladder, zachter te maken of om een ​​droge huid te bestrijden.

 

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter